כדורי שוקולד טבעוניים תחרותיים

צבעוניים... של ילדים... וכל כך טעימים
מנצחים בתחרות של מי הכי טעים צילום: אלה רוזנצוייג

האדם מטבע היותו הוא חיה תחרותית.
כך התחלנו מתחרות מי יגיע ראשון אל הביצית... ומשם זה רק מדרדר...

גם אנשים שאינם חוטאים בתחרותיות יתר חוו פעם פעמיים בחייהם את הרצון העז "לנצח" בתחרות כזו או אחרת שהמציאות מנחיתה עלינו. גם אם התחרות היא בכלל עם עצמנו...
ואני מתוקף היותי שחקנית... אני כמובן שייכת לאותה קבוצה שתחרות היא דרך חיים עבורם.

אצלנו זה חלק מהמקצוע ומהחיים. אך לפעמים זה גולש למקומות הזויים.
אצלנו בתאטרון יש מנהג שבכל יום הולדת של מישהו מהקאסט מביאים עוגות או ממתקים וכו' וחוגגים בהפסקה בין המערכות...
בדרך כלל יש דברים קנויים אבל מדי פעם יש מי שמביא דברים שהוא הכין.
לרוב אלו עוגות ועוגיות ממש לא טבעוניות ככה שאני אף פעם לא יכולה לטעום מהן...
אז מדי פעם אני פשוט מביאה דברים שאני מכינה.

עכשיו אני מודה. כשאני מכינה משהו מתוק אני אוטומטית נכנסת למצב של תחרות עם הקולינריה הקונבנציונאלית שבסיומה מכריזים על המנצח בקטגוריית "שלי יותר טעים!"

לא רק שמה שאני מכינה צריך להיות יותר טעים מכל מה שהביאו באותו יום, זה גם צריך לתת נוקאווט טבעוני לכל המוצרי חלב והביצים למניהם.

והנה עוד דבר שאני מודה בו... בבושת פנים... אני לא אוהבת עוגות שוקולד! הנה אמרתי את זה!
הן חונקות אותי, עושות לי בחילה ודי משעממות אותי!
כל העניין הזה משונה ביותר כי אני הרי אוהבת שוקולד ואוהבת פחמימות, אז מצחיק שדווקא את זה אני לא אוהבת...

לכן הבחירה הראשונה שלי תמיד תהיה כדורי שוקולד!
יש בזה משהו שישר זורק אותי לזיכרונות ילדות מתוקים, זה קטן ולא חונק, זה צבעוני ומחבק. זה מושלם.

אחרי שנים שהכנתי מתכונים מכל העולם של מיני וסוגי כדורי שוקולד ואף אחד מהם לא היה בדיוק זה, חזרתי למקורות.
אלו עם הפתי-בר הפשוטים ואז הוספתי להם את הטוויסט הטבעוני שלי :)

בכל פעם שאני מביאה אותם למסיבה כלשהי אני שומעת : "וואו זה הדבר הכי טוב שאכלתי בחיים שלי!"
"איך יכול להיות שזה טבעוני?!"
"אמאל'ההה איזה טעים זה"
ואז אני יודעת... אני ניצחתי!!! שלי יותר טעים!! :)

 

 המתכון המקורי של גורו הסוכר והשוקולד הגברת קרין גורן.... אני טבענתי אותו על הצד הטוב ביותר
ואהה... על הדרך, בגלל השימוש בחמאת הקקאו חוץ מהריח והטעם המשגעים, מרוויחים גם טיפול ידיים נהדר. העור יצא "רך וטעים" (;

מצרכים:

  • שרוול ביסקוויטים פתי בר (איזה כיף שהם טבעוניים) 250 גרם
  • ¾ כוס חלב שיבולת שועל (או כל תחליף חלב...על טעם ועל ריח)
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאת קקאו (עדיף בגרסת הצ'יפים הקטנים כך קל יותר לחשב כמויות)
  • 200 גרם שוקולד מריר פרווה שבור לקוביות (עדיף לא לעבור את ה 60% במקרה הזה)

הוראות הכנה:

  1. מעבירים את הפתי בר לשקית אטומה חזקה ואם אין אחת כזו אז לעטוף את החבילה עצמה בעוד שתי שקיות רגילות ולהתחיל להוציא עצבים עם מערוך על השקית עד שהפתי בר הופך לפירורים קטנים (בינינו, זה החלק הכי כיף!).
  2. בסיר מחממים את החלב שיבולת שועל עם הסוכר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר ימס (לא מרתיחים).
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא תימס לגמרי... לחמאת קקאו לוקח מעט יותר זמן מלחמאה רגילה.
  4. מוסיפים את השוקולד וממיסים גם אותו תוך כדי ערבוב. חשוב לשים לב לא להרתיח אחרת זה ישרף!
  5. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את שברי הפתי בר ומערבבים היטב
    שימו לב... הבלילה תראה יחסית מימית למה שאנחנו רגילים מכדורי שוקולד רגילים אך אל דאגה!
  6. מעבירים את התערובת למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה להתייצבות קלה.
  7. בידיים רטובות מגלגלים כדורים ואז ניתן לגלגל אותם בציפוי הרצוי... האהוב עליי הוא סוכריות צבעוניות (!) אבל אפשר כל ציפוי אחר. להניח במנג'טים ולשמור במקרר או במקפיא.
    נחמד לדעת: בחנויות אפייה ניתן למצוא סוכריות צבעוניות מצבעי מאכל טבעיים בלבד!

בתיאבון! זהירות זה ממכר שחבל על הזמן!

חומרים להכנת כדורי שוקולדריסוק פתיבר בשקית ניילוןהמסת חמאת קקאוהמסת שוקולד בתוך חלב שיבולת שועל וחמאת קקאושוקולד מומס

0
פאי קראמבל תפוחים טבעוני
פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד