ריח הלחם הטרי אשר מופץ בבית במהלך האפייה נותן את ההרגשה הביתית הקסומה ביותר.

יהיו אשר יהיו יחסינו המורכבים עם הגלוטן בפרט והדגנים בכלל, אין ספק שכמנט בלתי-אפשרי להתגבר על המשיכה למאפה החם והטרי.

לחמניות שום {פליאו}

לחמניות שום {פליאו}

לארוחת ערב קלה, ליד סלט רענן, לעיתים מתחשק לנו איזו פחמימה בריאה.

לחמניות שום על בסיס שקדים-טפיוקה-קוקוס, פריכות בחוץ ורכות בפנים, חמימות ונפלאות.

רק לשים לב ולא לחסל את כל הלחמניות בבת-אחת... הכל במידה.

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 35 דקות
  • כן
  • כן
המשך קריאה
811 צפיות
0 תגובות

קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

שני פטנטים הופכים את הקיש הבא לטעים בטירוף מצד אחד ונטול רגשות אשם מצד שני.

תחתית הקיש עשוייה פרוסות דקות של דלורית אשר נצלות מראש ואז יחד עם מלית הביצים נוצרת תחתית מוצקה וטעימה להפליא.
למילוי אשר הביצים בו משמשות כחומר המקשר, מוסיפים שמרים תזונתיים אשר מעניקים למלית טעם גבינתי ומנטרלים את הטעם "הבייצי".

ארוחת בוקר נפלאה, ארוחה קלה עם סלט ליד - והכל בריאות.

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
  • תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ
המשך קריאה
2057 צפיות
0 תגובות

לחם טחינה ללא גלוטן

לחם טחינה ללא גלוטן

לחם קל ללא קמח, ללא גלוטן

הקסם נוצר בחיבור בין הטחינה והביצים

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
  • תבנית איגליש קייק או מאפינס
    תנור אפייה
המשך קריאה
958 צפיות
0 תגובות

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • כן
  • רצוי תרמומיקס או ויטמיקס אבל לא חובה
המשך קריאה
2606 צפיות
0 תגובות

לחם נאן {פליאו}

לחם נאן {פליאו}

כבר תקופה ארוכה אני מנסה כל מיני גרסאות של נאן / טורטייה / איזה שהוא לחם שניתן לגלגל בו דברים טובים.
יש גרסאות שונות, על בסיס עמילן או תערובת קמחים. חלק מהנסיונות שלי נעשים פריכים, חלק גמישים.

את הגרסה שאני מביא כאן, אני הכי אוהב.
הנאן טוב כשהוא חם וגם אחרי יומיים במקרר כאשר הוא קר, מה גם שתמיד ניתן לזרוק על מחבת יבשה חמה נאן שנשאר ולחמם אותו דקה מכל צד.

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
  • מחבת עם ציפוי מונע הדבקה
המשך קריאה
4551 צפיות
0 תגובות

לחמניות המבורגר {פליאו}

לחמניות המבורגר {פליאו}
נוטף כל טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

רבים מאנשי הפליאו למדו לאכול המבורגר עסיסי ונוטף כל טוב עם ירקות בצד.
ובכל זאת, בשר וירק לא מסכמים את מהות ההמבורגר.

לפעמים עולה געגוע לאחיזה הרעבתנית בלחמנייה רכה, אשר שומן הקציצה המשובחת נספג בה וכל ביס עם הירקות והרוטב מורכב מחוויה של מרקמים שונים, טעמים עמוקים של צלייה יחד עם רעננות ופריכות עלי חסה, נשכנות הבצל והחמוצים עם ליטוף איולי מפנק.

המתכון הפשוט והמהיר הבא מאפשר שוב את כל הטוב הזה למי שעד היום נמנע מלחמניות הדגנים למיניהם. אנשי פליאו וכל שאר הנמנעים מגלוטן.

על הדרך, אני משתף אתכם גם בהמבורגר המושלם שלי (:

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
המשך קריאה
2535 צפיות
0 תגובות

קרקר עשבי תיבול

קרקר עשבי תיבול
מושלם עם ממרח קשיו ובצל מקורמל צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
קרקר מנוקד בעשבי תיבול טריים וארומטיים, עשוי שקדים טחונים.
מושלם לאירוח קליל ממנו יהנו גם מקפידי תזונת פליאו וגם שאר האורחים.
 
 

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 25 דקות
  • כן
  • כן
  • מערוך
    פסי עץ בעובי 3 מ"מ
המשך קריאה
3008 צפיות
0 תגובות

לחם פליאו מלא

לחם פליאו מלא

אחת ההתמודדויות המשמעותיות במעבר מתזונה רגילה לפליאו היא הפרידה מלחם השמרים או השאור.

יש אין סוף מתכונים ללחם על בסיס שקדים וקוקוס טחונים לקמח, אולם לרוב מרקמם מזכיר יותר עוגה מאשר לחם ששמרים או חיידקי מחמצת בתוך רשת הגלוטן את המרקם שאנו כל כך אוהבים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למתכון שפותח סוף סוף אפשרויות של אפיית לחמים שמזכירים את הלחם הגלוטני במקרמם, מאפשרים פריסה ובניית כריכים, נשמרים היטב - וכמובן מזינים ובריאים.

מידע נוסף

  • בינוני
  • 15 דקות
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון או מטחנת תבלינים
המשך קריאה
19362 צפיות
0 תגובות

לחם פריקה בירה סטאוט

לחם פריקה בירה סטאוט

בעודי מרכיב מתכונים לסדנת בירה, התגלגלו לפתחי כמה בקבוקים ממבשלת הבוטיק Lela.

אחת מהן, בירה סטאוט עדינה, בתור חובב בירה גינס משכה את תשומת ליבי כבר בהתחלה.

חיברתי אותה ללחם כפרי פשוט, בשילוב פריקה טחונה והתוצאה - עונג!

מידע נוסף

  • קל
  • 10-15 דקות
  • שעה וחצי עד שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • מיקסר/תרמומיקס
    אבן שמוט / משטח פלדה
המשך קריאה
2945 צפיות
0 תגובות

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

מידע נוסף

  • קל
  • שעתיים
  • שעה
  • כן
  • לא
  • מיקסר/תרמומיקס
    תנור אפייה
המשך קריאה
1848 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.