טריים עם גבינה לבנה - חגיגה צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, באופן קבוע בכל יציאה לפיקניק, אפתה אמי מקלות לחם שקראנו להם "מקלות מלח".

פשוטים וטריים. חיסלנו איתם קופסאות שלימות של גבינה לבנה (פעם היתה רק גבינה לבנה 9%) ולא היה צריך להוסיף דבר.

במקור, המקלות נאפו עם קמח לבן.המקלות היו פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, והיות ועובים לא היה אחיד, היו קטעים ממש קריספיים.

אפשר להשתמש בקמח שיפון או קמח מלא או כל תערובת שאתם אוהבים, אולם אז המקלות יהיו פחות פריכים.

חומרים לעשרים וחמישה מקלות בערך:

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את המלח ושוב מערבבים היטב
  3. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומתחילים ללוש (אפשר כמובן גם במערבל מזון חזק)
  4. אם צריך, ממשיכים להוסיף בהדרגה מים. הבצק צריך לצאת טיפונת דביק, אבל נח לעבודה מבלי לקמח את הידיים
  5. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת הנפח. בקיץ זה לוקח בערך שעה, בחורף שעתיים
  6. לשים שוב חצי דקה ומחלקים לחלקים מעט גדולים מכדור פינג פונג
  7. על משטח מקומח מעט, מגלגלים למקל שאורכו מתאים לרוחב תבנית האפייה ואז מגלגלים בתוך תערובת של קצח או שומשום או כל תוספת שבא לכם, או בכלל לא.
  8. מחזיקים את מקל הבצק בשתי ידיים ומפתלים מעט. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. שומרים על מרחק של 2 ס"מ בין מקל למקל
  9. מתפיחים במשך חצי שעה ואופים בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות צלזיוס. כשהבצק מתחיל להזהיב (בערך 20 דקות), מוציאים מהתנור, מקררים ושומרים בכלי סגור. מומלץ לאכול באותו היום.

חלוקת הבצק לחלקיםגילגול המקלותפיתול המקלותהנחת המקלות בתבנית האפייה