עוגיות פרמזן פיקנטיות

עוגיות פרמזן פיקנטיות

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • שעתיים וחצי כולל קירור
  • כן
  • לא
פריכות ופיקנטיות צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוגיות פריכות מלוחות ופיקנטיות.
אי אפשר לעצור ברגע שנוגסים בראשונה.

קצת בירה בצד וכל המעצורים משתחררים...

אפשר להחליף את הפרמז'ן בפקורינו או אם רוצים טעם קצת עדין יותר, אז צ'דר מיושנת תעשה את העבודה.

אני משתמש בפלפל קאיין. אפשר להחליף בפפריקה חריפה, או במתוקה מעושנת אם רוצים לוותר על החריפות או בכלל בלי.

חומרים (בערך 50 עוגיות):

  • 11/4 כוסות קמח לבן רגיל
  • 150 גרם גבינת פרמיז'ן מגוררת או גבינה קשה אחרת
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או צ'ילי או פפריקה או בכלל לא
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות חלב קר
  • ביצה
  • 2 כפות קצח
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה, מעבדים את הקמח, התבלינים והגבינה במשך כמה שניות.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים רק עד שהתערובת פירורית ואחידה
  3. מוסיפים את החלב הקר וממשיכים לעבד עד שהבצק נעשה אחיד. אם מעבדים יותר מידי, העוגיות יהיו קשות יותר ופריכות פחות.
  4. מהדקים את הבצק לכדור ואז על ניילון נצמד יוצרים גליל בקוטר 3-4 סנטימטרים (נח לחלק את הבצק לשניים וליצור 2 גלילים).
  5. מקררים את הגלילים במקרר במשך הלילה או בפירזר למשך שעה.
  6. מפזרים על ניילון נצמד ארוך מהגלילים קצח ושומשום.
  7. מורחים על גלילי הבצק ביצה מכל הצדדים ואז מגלגלים אותם על תערובת השומשום וקצח עד לציפוי אחיד. מהדקים תוך כדי הגלגול.
  8. עוטפים שוב את הגלילים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה נוספת. בשלב הזה אפשר להקפיא את הגלילים או אחד מהם לשימוש עתידי.
  9. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  10. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 5 מ"מ (אם הוצאתם את הגלילים מהקפאה, כדאי להפשיר במקרר במשך שעתיים שלוש לפני החיתוך. לא להפשיר מהר מידי מחוץ למקרר).
  11. מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה. לא צריך לשמור מרווחים גדולים כי הן לא ממש מתפשטות.
  12. אופים את העוגיות במשך 15 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. משלב ההזהבה הן הופכות חומות מהר וטעם הגבינה הופך מריר, לכן כדאי לשים לב ולעקוב בהתאם להתנהגות תנור האפייה שלכם.
  13. מצננים ושומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר עד 3-4 ימים (אם בכלל נשאר משהו).

עיבוד הבצק במעבד מזוןגליל בצק עטוף ניילון נשלח למקררמריחת ביצה על גליל הבצק המקוררגלגול גליל הבצק בקצח ושומשוםעטיפה של הגליל המצופה שומשוםחיתוך גליל הבצק לעוגיותסידור העוגיות בתבנית האפייה

דרג את הרשום בבלוג זה:
מקלות מלח
פרנה מרוקאית

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 17 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.