פרנה מרוקאית

פרנה מרוקאית
הכי טעים - חם מהתנור צילום: עמנואל רוזנצוייג

לא מזמן, יצא לי לטעום פרנה שאפתה סמדר ועקנין (סמדי בומבה מתחרות מאסטר שף עונה ראשונה). תוך שעה וחצי היא הצליחה להגיש מנת בשר זנב שור מופלאה עם לחם שנראה כאילו יצא מאיזה טאבון אימתני.

מיד נגשתי לתרגל, על פי הוראות כלליות שקיבלתי מסמדי.

בסך הכל, בצק הפרנה דומה מאד לכל בצק לחם אחר, רק שהוא רטוב ודביק הרבה יותר.

האפייה המסורתית היא על חלוקי נחל בטאבון. אפשר לקנות חלוקי נחל קטנים במשתלה, להרתיח אותם כמה דקות לחיטוי ואז להניח בתבנית ולאפות על גביהם בחום הכי גבוה בתנור (אחרי שמשאירים את הלבנים בתנור כשעה לפני האפייה לצבירת חום).
אני משתמש באבן שמוט במילא נמצאת אצלי בתנור דרך קבע והתוצאה נפלאה.

במקור משתמשים בקמח לבן, אולם אני אוהב לשחק עם תערובת של קמח מלא ולבן. גם קצת יותר בריא ולדעת כל בני המשפחה, גם יותר טעים.

חומרים לשלוש ככרות (זה מה שאפשר להעמיס על אבן שמוט סטנדרטית אחת):

  • חצי קילו קמח (אני שם חצי מזה קמח לבן וחצי קמח מלא)
  • חצי חבילת שמרית או 1 כף שמרים יבשים
  • 3/4 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים - קודם הקמח והשמרים (כשהשמרים עטופים בקמח, הם פחות נפגעים מהמלח שתיכף מצטרף), אחרי זה הסוכר ובסוף המלח.
  2. במיקסר מוסיפים את השמן והמים ולשים במשך 10 דקות. הבצק יוצא דביק ורך מאד, הרבה יותר מאשר ללחם רגיל.
  3. מפזרים מעט קמח, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים את התנור עם אבן שמוט או אבני נחל בתבנית במשך שעה לפחות בחום מקסימלי
  5. לשים שוב במשך כמה דקות ומתפיחים בשנית להכפלת הנפח.
  6. עוטפים את משטח העבודה בניילון נצמד (מקל על הניקוי בסוף העבודה) ומורחים שמן זית על הניילון.
  7. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומשטחים על הניילון הנצמד לשלוש ככרות שטוחות. עובדים עם ידיים משומנות בשמן זית.
  8. מניחים את הבצק המשוטח ישירות על אבן השמוט או חלוקי הנחל הלוהטים.
  9. אופים במשך 8 דקות.
  10. מורחים מעט שמן זית על הלחם וממשיכים לאפות במשך 2-4 דקות נוספות (תלוי בתנור ועובי הבצק).
  11. מגישים חם!

 

בצק רך ודביקבצק תפוחבצק משוטח על ניילון משומןאפייה על אבן שמוט

1
חגיגה של פיצה דקה
עוגיות פרמזן פיקנטיות

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד