ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

פעם התאמנתי בהכנת בצק עלים בבית, על בסיס חמאה. לא היו אז אלטרנטיבות לבצק המוכן על בסיס מרגרינה. עם הבצק שיחקתי אחרי זה בכל מיני אופנים כדי לנצל אותו.

אחד המתכונים האהובים עלי, בהשפעה צרפתית ישירה, היה ריבועים של בצק מתפצפץ, בצל מקורמל ומתקתק עליו ואנשובי מלוח ששובר את המתיקות. הפעם גם נוסיף גבינה צפתית או בולגרית לשכבת טעם נוספת.

אין בריאות במתכון הזה. רק אושר והתמכרות... תוסיפו יין קליל ליד ומובטח לכם שלרגע, החיים יראו הרבה יותר טובים ואני... לפעמים אוהב לחיות את הרגע (:

חומרים לתבנית אחת:

  • חצי חבילה של בצק עלים קפוא על בסיס חמאה, מופשר (את השארית שכמובן רצוי לא להקפיא מחדש, אפשר לחתוך למשולשים ארוכים, למרוח קצת נוטלה ולגלגל לקרואסונים מתוקים).
  • 4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות בעובי 3-4 מילימטר
  • 50 גרם חמאה ועוד 2 כפות שמן צמחי (למניעת שריפה של החמאה)
  • חצי כפית מלח רגיל
  • 3-4 גבעולי תימין טרי
  • אנשובי מצנצנת אחת, מסונן ומושרה בחלב במשך שעה להפגת חלק מהמליחות
  • 15 זיתים שחורים מגולענים
  • 200 גרם גבינה צפתית או בולגרית. לוודא שהגבינה לא מאד מלוחה.
  • ביצה למריחה

אופן ההכנה

  1. מחממים את החמאה והשמן במחבת ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד נמוכה במשך 30 דקות, עד להזהבה עמוקה. אם הבצל מתחיל להשרף, מוסיפים כל פעם כף מים. לא להתפתות לטיגון מהיר של הבצל שיגרום לשריפת הסוכרים ובמקום טעם מתוק ונפלא נקבל מרירות שלמתכון הזה לא מתאימה.
  2. מסננים את האנשובי ממשרה החלב וסוחטים בעדינות.
  3. פורסים את הבצק וחותכים ריבועים של 7X7 ס"מ
  4. מסדרים את הריבועים בתבנית על נייר אפייה
  5. מורחים את הריבועים בביצה טרופה קלות. להקפיד לא למרוח את שולי הבצק, כדי שהוא יתנפח היטב באפייה ויתקבל המרקם האורירי מתפצפץ. אם מורחים את השוליים, התרוממות הבצק לא אחידה, אם בכלל.
  6. מפזרים פירורי גבינה במרכז כל ריבוע בצק
  7. מניחים על הגבינה תלולית קטנה של בצל מטוגן. כדאי להשאיר שוליים נקיים (אני משתמש ברינג מרובע מעט קטן מריבוע הבצק, כך שלא צריך להזהר יותר מידי).
  8. על הבצל מסדרים צלב של שני דגי אנשובי ובמרכז מניחים זית (הזית לא חובה, אפשר גם להחליף בחתיכה קטנה של עגבנייה מיובשת או בכלל לא).
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד ששולי הבצק זהובים. בערך 25 דקות.
  10. מגישים פושר.

בחימום חוזר זה לעולם לא יצא אותו דבר, אבל אם כבר - רצוי לחמם בין שתי יריעות אלומיניום, בתנור. בשום פנים ואופן לא במיקרוגל.

יין לבן, קאווה, יין אדום קליל ומשם השיחה קולחת וכייפית.

טיגון הבצלהשריית אנשובי בחלב להקטנת המליחותסידור ריבועים בתבנית ומריחת ביצההנחת גבינה על ריבועי הבצקהנחת בצל ואנשובי על ריבועי הבצקריבועי בצק אפויים בתבנית

0
מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים
חגיגה של פיצה דקה

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד