מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

השבוע הכנסתי לתנור האפייה שלי את הגאדג'ט הבא - משטח האפייה Fast&Crust עשוי הפלדה. שדרוג של אבן השמוט המסורתית.

דחיית סיפוקים זה לא השם השני שלי... לכן מייד שינסתי מותניים ותוך כדי ההכנה הראשונית של המשטח לעבודה, יצרתי את המאפה הבא.

אפשר כמובן לשחק עם כל המרכיבים לפי מה שיש ולפי הטעם. כמו עם כל פיצה.

חומרים להכנת ארבעה מאפים:

  • 500 גרם קמח לבן (או קמח ללחם אם יש לכם)
  • 5 גרם שמרים יבשים (בערך כף וחצי) או 15 גרם שמרית או שמרים טריים
  • 280 גרם מים (280 מ"ל או 11/4 כוסות)
  • 30 גרם שמן זית (2-3 כפות)
  • 5 גרם מלח (כפית)
  • 2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ דק
  • 6 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לחצי ולרצועות
  • גליל גבינת פרומעז
  • קופסת אנשובי (הכי משובח שאתם יכולים להשיג)
  • כוס זיתים שחורים מגולענים
  • שמן זית לטיגון הבצל ולזילוף על המאפה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את השמרים עם המים
  2. מוסיפים את הקמח ושמן הזית ולשים עד לערבוב ראשוני
  3. מוסיפים את מלח והרוזמרין וממשיכים ללוש במשך כמה דקות עד לקבלת בצק גמיש, טיפה דביק
  4. משמנים קערה במעט שמן זית ומניחים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. אני בזמן הזה מחמם את התנור ואת הבצק מניח מחוץ לתנור בקרבתו. חום התנור שמופץ מזרז מאד את התפיחה.
  5. את הבצל מטגנים עם מעט מלח, בחום בינוני-נמוך, במשך 40-50 דקות עד לתחילת הזהבה. לא להשחים ממש. מידי כמה דקות מערבבים מעט. לא להתפתות לטגן על להבה גבוהה כדי לקצר זמן. הטיגון האיטי משאיר את הבצל עסיסי ומתקתקת. מצננים עד להרכבת המאפים.
  6. את גליל הפרומעז פורסים לפרוסות דקות אותן יהיה נח לקרוע בהמשך ביד ולפזר על המאפים.
  7. מחממים את התנור לטמפרטורה גבוהה (2300C או אפילו 250 אם ניתן)
  8. כאשר הבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר (לא צריך ממש ללוש שוב). מחלקים לארבעה כדורים גדולים. את הכדורים מותחים מלמעלה כלפי מטה ופנימה תוך כדי מתיחת המעטה החיצוני שלהם. כך נוצר כדור יפה וגם נכלא אוויר בתוך הבצק. שמים על משטח מקומח ומתפיחים שוב במשך חצי שעה.
  9. מרדדים כל כדור בצק לעלה דק (בערך 5-7 מילימטרים). הדרך הנוחה ביותר היא לרדד עם מערוך מקצה עיגול הבצק פנימה, סיבוב הבצק 30-40 מעלות ושוב רידוד פנימה וכך חוזר חלילה. יוצא עיגול יפה ואחיד, אם כי מצד שני לא יקרה כלום אם הבצק ירודד Free Style.
  10. מניחים את עיגול הבצק על משטח מקומח שניתן יהיה בעזרתו להחליק בהמשך את המאפה על משטח האפייה בתנור. אם אין כלי ייעודי, אפשר להשתמש בחלק התחתון של תבנית שטוחה ואפילו מראש להרכיב את המאפה על נייר אפייה ולהחליק את המאפה עם הנייר על המשטח בתנור.
  11. אם אין אבן שמוט או משטח צלייה כמו ה-Fast&Crust המומלץ, פשוט מניחים את עיגול הבצק על נייר אפייה בתוך תבנית שטוחה.
  12. אפשר להרכיב את המאפה מהשלב הזה, או לסדר כסנטימטר וחצי מקצה העיגול גדר של גבינת עיזים ואז לקפל את הבצק מעל הגבינה כך שנוצרים שוליים ממולאים גבינה.
  13. מפזרים בצל מטוגן באופן אחיד על עיגול הבצק המרודד מבלי להעמיס יותר מידי. זה בסדר אם רואים קצת בצק בין הבצלים.
  14. על הבצל מפזרים מעט חתיכות קטנות של אנשובי (לפי הטעם) וקרעים מתוך טבעות גבינת עיזים.
  15. מפזרים מעט זיתים מגולענים ומעל הכל מטפטפים קצת שמן זית ומפזרים מלח גס (לא להגזים, האנשובי מאד מלוח) ופלפל שחור גרוס.
  16. מחליקים את המאפה על משטח האפייה בתנור או מכניסים את התבנית למרכז התנור.
  17. אופים במשך 8-10 דקות עד ששולי הבצק שחומים.
  18. ניתן בסוף האפייה למרוח שמן זית על שולי הבצק לקבלת שוליים מבריקים. לא חובה.
  19. באותו אופן ממשיכים עם שאר כדורי הבצק.

סלט ירוק בצד, בירה צוננת והערב נהיה שמח...

גרסת תרמומיקס להכנת הבצק

  1. מכניסים את המים והשמרים לקערה ומפעילים 2 דקות / 37 מעלות / מהירות 1.5
  2. מוסיפים את הקמח, המים, השמן, הרוזמרין והמלח ולשים 7 דקות / מכסה סגור / מצב לישה
  3. אוספים לכדור ומתפיחים בקערה נפרדת משומנת או שוב בקערת התרמומיקס (אם אין כוונה להשתמש בו למשהו אחר בזמן ההתפחה).
  4. בסיום ההתפחה לשים שוב 1.5 דקות / מכסה סגור / מצב לישה
  5. מחלקים לארבעה כדורים וממשיכים כמו במתכון הרגיל

מכינים שולי מאפה ממולאים גבינהמפזרים את הבצל והגבינה על המאפהאפייה על משטח פלדה

0
לחם פריקה בירה סטאוט
ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד