קרקר עשבי תיבול

קרקר עשבי תיבול
מושלם עם ממרח קשיו ובצל מקורמל צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
קרקר מנוקד בעשבי תיבול טריים וארומטיים, עשוי שקדים טחונים.
מושלם לאירוח קליל ממנו יהנו גם מקפידי תזונת פליאו וגם שאר האורחים.
 
 
 
הבצק שנוצר רך מאד וקל לרידוד.
חשוב לרדד באופן אחיד כדי ששולי הבצק לא ישרפו במהלך האפייה. מאד נח להגיע לגובה רידוד אחיד אם משתמשים בפסי עץ בעובי הרצוי משני צידי הבצק במהלך הרידוד. ראו תמנות בסוף המתכון.
כמובן שלא חובה להשתמש בשיפודים וניתן פשוט לרדד בזהירות.
בתמונה הקרקרים מוגשים עם מימרח בצל מקורמל וחזה אווז.
חומרים:
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 2 כפות עשבי תיבול קצוצים - פטרוזיליה ועירית או פטרוזיליה ושמיר או נענע או זעתר טרי וכדומה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • כפית מלח גס לפיזור לפני האפייה (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 1600C
  2. בקערה אחת מערבבים את קמח השקדים, עשבי התיבול והמלח
  3. בקערה שנייה מערבבים את ביצה עם שמן הזית והדבש
  4. מאחדים עם כף את החומרים הרטובים והיבשים ומעבירים את הבצק לנייר אפייה אשר פרוס על השיש
  5. מניחים משני צידי הבצק שיפודים עבים ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים לעובי 3 מ"מ.
  6. אם יש צורך, מיישרים את שולי מלבן הבצק.
  7. מסירים את נייר האפייה העליון ובעזרת גלגלת חיתוך חותכים בעדינות את מלבן הבצק המרודד לגודל הקרקרים הרצוי. ניתן לפזר מעט מלח גס על הבצק.
  8. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק עליו לתבנית שטוחה ואופים במשך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להשחים. כדאי במהלך האפייה לסובב פעם אחת את התבנית. להקפיד לא להשחים מידי שכן אז הקרקרים יהיו קצת מרירים.
  9. מצננים במשך 10 דקות  לפחות ומפרידים את הבצק האפוי לקרקרים בודדים על פי סימני החיתוך.
  10. שומרים בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.

 

בצק מונח בין שיפודים על נייר אפייהמערוך ונייר אפייה על הבצקסיום הרידודבצק חלק מרודד ומיושרחיתוך עם גלגלתקרקרים אפויים

1
לחמניות המבורגר {פליאו}
לחם פליאו מלא

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד