כבר תקופה ארוכה אני מנסה כל מיני גרסאות של נאן / טורטייה / איזה שהוא לחם שניתן לגלגל בו דברים טובים.
יש גרסאות שונות, על בסיס עמילן או תערובת קמחים. חלק מהנסיונות שלי נעשים פריכים, חלק גמישים.
את הגרסה שאני מביא כאן, אני הכי אוהב.
הנאן טוב כשהוא חם וגם אחרי יומיים במקרר כאשר הוא קר, מה גם שתמיד ניתן לזרוק על מחבת יבשה חמה נאן שנשאר ולחמם אותו דקה מכל צד.
הכי חשוב הוא לטגן את הנאן באיטיות. בערך 2-3 דקות לכל צד, על אש קטנה עד בינונית.
כך נוצר נאן קריספי מבחוץ וגמיש ונעים ללעיסה מבפנים (וכל זה בנאן דק בסך הכל).
חומרים לחמש יחידות נאן
- 3/4 כוס קמח שקדים
- 3/4 כוס ארוורוט (ניתן להזמין בדואר מהכתובת הזו או לחילופין להשתמש בקמח טפיוקה)
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כף חומץ תפוחים
- 1.5 כפות גהי (חמאה מזוקקת) מומס לשימון המחבת ולמריחה על הנאן. טבעונים ונמנעים ממוצרי חלב - אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס.
- 1-2 כפיות פטרוזיליה קצוצה (אופציונאלי)
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים היבשים
- מוסיפים את קרם הקוקוס, המים וחומץ התפוחים ומערבבים היטב. אין צורך במיקסר או מעבד מזון. המרקם והסמיכות הסופיים צריכים להיות כמו לפנקייק
- מחממים במשך כמה דקות מחבת עם תחתית עבה מצופה בחומר מונע הדבקה
- עם מברשת מורחים רבע כפית גהי על המחבת. יוצקים רבע כוס מהבצק ומסובבים תוך כדי הטייה את המחבת עד שהבצק מפסיק להתפזר.
- מטגנים על אש נמוכה עד בינונית עד שמופיעות בועות קטנות ואז הופכים ומטגנים גם את הצד השני. בערך 2-3 דקות לצד.
- בזמן טיגון הצד השני, מורחים מעט גהי על הנאן. אפשר גם לפזר מעט פטרוזיליה לפני מריחת הגהי.
אם לא משתמשים בכל הנאן אחרי הטיגון, שומרים במקרר עטוף בניילון נצמד. לפני ההגשה אפשר להניח על מחבת יבש וחם למשך דקה מכל צד.
תגובות 3
יצא ממש טעים. תודה על המתכון המוצלח. מזכיר קצת פנקייק.
איזה כיף לקבל תגובה אחרי שכבר מזמן שכחתי שבכלל יצרתי את הנאן הזה.
תודה