לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • כן
  • רצוי תרמומיקס או ויטמיקס אבל לא חובה

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

 

אפשר לרכוש פשתן טחון בחנויות טבע, אבל ללא ספק עדיף לטחון לבד בעת הכנת הלחם. תרמומיקס או ויטמיקס יעשו עבודה נפלאה כאן וגם מטחנת תבלינים. בלנדר או מעבד מזון רגילים לא יפיקו אבקה עדינה מספיק, יחד עם זאת יכול להיות שמרקם טיפה יותר גס דווקא יתאים לחלקכם. אם מישהו ינסה בבית, אשמח לקבל תגובה.

כמו בלחם הפליאו המלא, גם כאן אני משתמש באבקת פסיליום האסק. שימו לב שלא מדובר בצורה הגרגירית הנמכרת ברוב חנויות הטבע, אלא בצורת האבקה. אני רוכש את הפסיליום באתר iHerb ששולח את המוצרים לישראל.
את אבקת קרם הטרטר אפשר להשיג בכל חנות תבלינים וגם ברוב הרשתות.
הטפיוקה תורמת למרקם. לעמילנים אחרים כמו קורנפלאור (לא פליאו ועקרונית לא מומלץ) או Arrowroot התנהגות שונה בחיבור לחומרי הגלם שבמתכון זה ולכן לא מומלצים.

חומרים לתבנית אפייה בגודל 20x10 ס"מ (תבנית קטנה יחסית. אם אין בבית, ניתן לקנות תבניות חד-פעמיות מאלומיניום בגודל זה)

  • 1/2 כוס (50 גרם) קמח קוקוס (כדאי לנפות או לאוורר)
  • 1/2 כוס (50 גרם) זרעי פשתן (רצוי זהוב, אבל גם חום יתאים) טחונים
  • 1 כפית אבקת סודה לאפייה
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • 1 כפית קמח טפיוקה
  • 1/2 כפית אבקת קרם טרטר
  • 1 (12 גרם) כף אבקת פסיליום האסק אורגני
  • 1 כף זרעי קימל שלמים או טחונים (הטחונים מעניקים לכל הלחם חמצמצות שמזכירה לחם מחמצת, אם כי לא במרקם כמובן)
  • 6 ביצים
  • 1 כף חומץ תפוחים אורגני
  • 2 כפיות שמן קוקוס מומס
  • 2 כפות חלב קוקוס או חלב שקדים
  • 2 כפיות מולסה אורגנית או סירופ מייפל אורגני (אני מעדיף את המולסה גם בגלל הצבע וגם בגלל עומק הטעם)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס
  2. מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה (הכי נח למעוך את נייר האפייה לכדור, לפרוס ואז לרפד את התבנית)
  3. אם טוחנים את זרעי הפשתן לבד בתרמומיקס - 20 שניות / מהירות 10. אם רוצים להשתמש בקימל וגם לטחון אותו, פשוט טוחנים יחד עם הפשתן.
  4. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
  5. מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מתקבל בצק סמיך ודביק.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה המרופדת ומנערים מעט ליישור הבצק.
  7. אופים בתנור שהגיע לטמפרטורה הרשומה למעלה, במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם עץ שמוכנס ללחם יוצא יבש.
  8. מצננים כמה דקות בתבנית ומעבירים לרשת עד לקירור מלא. לא רצוי לפרוס את הלחם לפני שהוא מתקרר לגמרי.
  9. שומרים בכלי אטום במקרר, עד שבוע.

אופן ההכנה בתרמומיקס

  1. טוחנים את הפשתן (והקימל אם רוצים) במשך 20 שניות / מהירות 10.
  2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומפעילים 5 שניות / מהירות 8.
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים ומפעילים 10 שניות / מהירות 6.
  4. ממשיכים משלב מספר 6 בהוראות שלמעלה
דרג את הרשום בבלוג זה:
לחם נאן {פליאו}
לחם טחינה ללא גלוטן

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 14 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.