לחם טחינה ללא גלוטן

tahini-bread

לחם קל ללא קמח, ללא גלוטן

הקסם נוצר בחיבור בין הטחינה והביצים

 חומרים לכיכר אחת בתבנית מוארכת ( אינגלישקייק) או ללחם אישי בתבנית שקעים

  • 8 כפות טחינה מלאה או רגילה (מעורבבת היטב בקופסתה). טחינה מלאה תגרום למרקם מעט יותר כבד.
  • 4 ביצים לארג'
  • 1.5 כפיות אבקת סודה לשתיה
  • מייפל, או סילאן לפי הטעם. 3 כפיות יתנו מתיקות מאד עדינה. אפשר לקחת את זה גם רחוק יותר עד 4 כפות.
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה. אם משתמשים בתבנית מאפינס ללחמניות אישיות - מרפדים בריבועי נייר אפייה שמקווצ'צ'ים בין שתי כפות הידיים ושוב פורסים.
  3. מערבבים היטב(!) את כל החומרים ושופכים לתבנית המרופדת. מעבירים מייד לתנור שחומם מראש. כל שנשאר זה להמתין לריח (15-20 דקות. לבדוק עם קיסם עץ שיוצא יבש, אבל מצד שני לשים לב לא לאפות יותר מידי)
  4. אפשר להוסיף אם רוצים: שברי אגוזי מלך, חמוציות, גרעיני דלעת קצוצים, צימוקים חצויים וכו'

חשוב לצנן לגמרי לאחר האפייה, על רשת. אם פורסים את הלחם כאשר הוא חם, המרקם הופך צמיגי וכבד

0
קיש ברוקולי עם קראסט דלורית
לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד