קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
  • תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ

שני פטנטים הופכים את הקיש הבא לטעים בטירוף מצד אחד ונטול רגשות אשם מצד שני.

תחתית הקיש עשוייה פרוסות דקות של דלורית אשר נצלות מראש ואז יחד עם מלית הביצים נוצרת תחתית מוצקה וטעימה להפליא.
למילוי אשר הביצים בו משמשות כחומר המקשר, מוסיפים שמרים תזונתיים אשר מעניקים למלית טעם גבינתי ומנטרלים את הטעם "הבייצי".

ארוחת בוקר נפלאה, ארוחה קלה עם סלט ליד - והכל בריאות.

אפשר לגוון את המלית עם ירקות ובשרים שונים.
רק צריך לזכור שבמהלך האפייה תוכן הקיש לא מתבשל, אלא נקרש בלבד ועל כן כדאי לפני הרכבת הקיש לדאוג שכל חומרי המלית מבושלים / מטוגנים / צלויים לגמרי.

ההמלצה היא לנקניקיות מרגז, היות והטקסטורה שלהן מעט גסה וקל לפורר אותן לגושי בשר קטנים. אפשר להשתמש בנקניקיות אחרות כמובן. רק חשוב לדאוג שיהיו ממקור אמין, ללא חומרי שימור מוגזמים. אני מכין לבד (; או קונה מהקצב האלוף שלי אליאס.

המתכון המובא הוא ווריאציה על מתכון שפורסם בבלוג הנהדר Palerunningmomma.

חומרים לקיש בתבנית בקוטר 23 ס"מ (8 מנות)

לקראסט

  • דלורית גדולה אחת
  • מעט שמן קוקוס או זית לשימון פרוסות הדלורית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

למילוי

  • 600 גרם נקניקיות מרגז (או נקניקיות גסות אחרות). אפשר גם להשתמש בנקניקיות חלקות יותר, אבל טקסטורת הנקניקיות הגסות נהדרת.
  • 2 כוסות ברוקולי חתוך לפרחים קטנים (או כרוב ניצנים חתוך לרבעים)
  • בצל קטן קלוף וקצוץ דק
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל חריף קצוץ דק (אופציונאלי)
  • שמן קוקוס או זית לטיגון
  • 8 ביצים גדולות
  • רבע כוס חלב קוקוס (אם אין בעייה עם מוצרים חלביים, אפשר גם שמנת מתוקה במקום הקוקוס)
  • 2 כפות שמרים תזונתיים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס
  2. קולפים את הדלורית ואת החלק הצר והשלם, פורסים לרוחב לפרוסות בעובי 7 מילימטר. את החלק התחתון עם הזרעים שומרים לשימוש אחר.
  3. עם ידיים משומנות בשמן קוקוס או זית, מורחים כל פרוסת דלורית ומסדרים בתבנית עם חפיפה בין הפרוסות (הפרוסות מאבדות גובה בהמשך). חלק מהפרוסות חותכים לרוחב ומסדרים בין הרווחים ובדפנות.
    לא חייבים לדייק יותר מידי היות ובהמשך אפשר לסדר שוב את הפרוסות.
  4. בוזקים מלח גס ופלפל שחור גרגוס
  5. אופים במשך 30 דקות עד להתרככות הדלורית.
  6. מסדרים את הברוקולי (או כרוב הניצנים) בתבנית, מערבבים עם מעט שמן ומלח וצולים בתנור, במקביל לדלורית. מידי 10 דקות כדאי לערבב את הברוקולי. נותנים לו להגיע עד להשחמה.
  7. בזמן שהדלורית והברוקולי נצלים בתנור, מחממים מחבת על חום בינוני נמוך, מוסיפים מעט שמן ומאדים את הבצל הקצוץ.
  8. מפרקים את נקניקיות המרגז לגושים קטנים של בשר ומוסיפים יחד עם קוביות הפלפל אל הבצל המאודה. מגבירים את הלהבה ומטגנים את כל התערובת עד להשחמה של הבשר והבצל. בערך 7-10 דקות.
  9. מוסיפים למחבת את הברוקולי הצלוי וממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות.
  10. לאחר הצלייה של הדלורית, מסדרים שוב את הפרוסות כך שיהיה כיסוי מירבי, אבל לא צריך לדאוג מכל חריץ ורווח. תערובת הביצים מתחברת בהמשך לדלורית ונוצר קראסט אחיד ויפה.
  11. מפזרים באופן שווה את המלית המטוגנת על פרוסות הדלורית שבתבנית.
  12. בקערה נפרדת מערבבים עם מקציף ידני את הביצים, חלב הקוקוס/שמנת, השמרים התזונתיים, בערך חצי כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. יוצקים את תערובת הביצים על המלית.
  13. מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות צלזיוס ואופים את הקיש במשך 30 דקות עד שהוא משחים יפה למעלה והמגע שלו קפיצי.
  14. מצננים במשך 10 דקות לפני שפורסים ומגישים.

סידור פרוסות דלורית על תבניתטיגון בצל ונקניקיותהוספת ברוקולי צלוי לבשרדלורית צלוייה בתבניתיציקת תערובת ביצים על המליתקיש מוכן לאפייהקיש מוכן לאחר האפייה

 

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
לחם טחינה ללא גלוטן

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.