לחמניות שום {פליאו}

לחמניות שום ללא גלוטן

לארוחת ערב קלה, ליד סלט רענן, לעיתים מתחשק לנו איזו פחמימה בריאה.

לחמניות שום על בסיס שקדים-טפיוקה-קוקוס, פריכות בחוץ ורכות בפנים, חמימות ונפלאות.

רק לשים לב ולא לחסל את כל הלחמניות בבת-אחת... הכל במידה.

 

חומרים ל-7 לחמניות

  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 3/4 כוס טפיוקה
  • 3 כפות קמח קוקוס ועוד 2 להוספה בשלב האחרון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית עירית או בצל ירוק
  • 1 כפית תערובת יבשה של אורגנו / בזיליקים / תימין (או רק אורגנו או זעתר יבש)
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/3 כוס חמאה מוממסת (בערך 60 גרם) או שמן קוקוס
  • 1/3 כוס מים חמים
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 ביצה מוקצפת מעט
  • מעט שמן זית למריחה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  2. מערבבים  את כל החומרים היבשים
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים
  4. מערבבים עם כף את התערובת היבשה לתוך הרטובה ובסוף מוסיפים 2 כפות קמח קוקוס, אחת אחרי השנייה, מבלי לערבב יותר מידי. רק עד שהתערובת אחידה ויחסית מוצקה
  5. אוספים כף תערובת ומגלגלים בין הידיים בעדינות לכדור. מניחים על תבנית האפייה המרופדת
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. אמורות לצאת 7 לחמניות
  7. מורחים מעט שמן זית עם מברשת על הלחמניות
  8. אופים במשך 23-25 דקות עד שהם משחימות. במהלך האפייה פני הלחמניות יסדקו. להקפיד לא לשרוף אותן...
  9. מצננים על רשת ומגישים כאשר הן חמימות

לחמניות מעוצבות על תבנית אפייה מרוחות בשמן זית

4
קיש ברוקולי עם קראסט דלורית

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד