לארוחת ערב קלה, ליד סלט רענן, לעיתים מתחשק לנו איזו פחמימה בריאה.
לחמניות שום על בסיס שקדים-טפיוקה-קוקוס, פריכות בחוץ ורכות בפנים, חמימות ונפלאות.
רק לשים לב ולא לחסל את כל הלחמניות בבת-אחת... הכל במידה.
חומרים ל-7 לחמניות
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 3/4 כוס טפיוקה
- 3 כפות קמח קוקוס ועוד 2 להוספה בשלב האחרון
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית עירית או בצל ירוק
- 1 כפית תערובת יבשה של אורגנו / בזיליקים / תימין (או רק אורגנו או זעתר יבש)
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/3 כוס חמאה מוממסת (בערך 60 גרם) או שמן קוקוס
- 1/3 כוס מים חמים
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 ביצה מוקצפת מעט
- מעט שמן זית למריחה
אופן ההכנה
- מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מערבבים את כל החומרים היבשים
- בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים
- מערבבים עם כף את התערובת היבשה לתוך הרטובה ובסוף מוסיפים 2 כפות קמח קוקוס, אחת אחרי השנייה, מבלי לערבב יותר מידי. רק עד שהתערובת אחידה ויחסית מוצקה
- אוספים כף תערובת ומגלגלים בין הידיים בעדינות לכדור. מניחים על תבנית האפייה המרופדת
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. אמורות לצאת 7 לחמניות
- מורחים מעט שמן זית עם מברשת על הלחמניות
- אופים במשך 23-25 דקות עד שהם משחימות. במהלך האפייה פני הלחמניות יסדקו. להקפיד לא לשרוף אותן...
- מצננים על רשת ומגישים כאשר הן חמימות
תגובות