פיצת גבינת עיזים, עגבניות מיובשות, אנשובי ופלפלים קלויים

פיצת גבינת עיזים, עגבניות מיובשות, אנשובי ופלפלים קלויים

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
ריח משכר של בצק חם, גבינת עיזים ופלפלים קלויים צילום: עמנואל רוזנצוייג

פיצה ללא רוטב עגבניות, אבל עם טעמים מודגשים ונפלאים של גבינת עיזים, פלפל קלוי, עגבניות מיובשות ועוד תוספות כיד הדמיון. אני הוספתי למשל שרימפס, אבל גם חזה עוף מהווה תוספת נהדרת ואפשר כמובן בלי כלום.

אפשר להוסיף מעט מוצרלה לקבלת הקרמה, אבל אפשר גם לוותר.

לא לשכוח לזלף מעט שמן זית לפני ואחרי האפייה!


בצק השמרים עובר התפחה אחת בלבד, אבל לא לוותר עליה.

אני אוהב את הבצק של הפיצה דק. אז אני מרכז גבינה בשולי הפיצה, ומגלגל את הבצק עליה. כיף גדול להגיע לקצה הפיצה ואז במקום להשליך שאריות בצק קשה ונטול טעם, מקבלים "קינוח" של בצק ממולא גבינה - והפעם גבינת עיזים!

את הפיצה אופים בחום התנור המקסימלי, בתחתית התנור. אם יש אבן שמוט, כמובן שעדיף להעביר את הפיצה ישר עליה.

חומרים (מספיק לשתי פיצות)

  • 400 גרם קמח
  • שלושת רבעי כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
  • כף אחת שמן זית
  • שלושת רבעי כוס מים (בערך. צריך להרגיש את הבצק)
  • חצי כפית מלח
  • שני פלפלים אדומים קלויים, מקולפים ונקיים מזרעים
  • 20 עגבניות מיובשות
  • קופסה או צנצנת אחת אנשובי
  • שתי חבילות פרומעז או גבינה דומה
  • תימין מיובש, פלפל שחור, מלח גס
  • שמן זית לזילוף

הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום מקסימלי (220-250 מעלות צלזיוס)
  2. מערבבים היטב את הקמח והשמרים
  3. מוסיפים את המלח, השמן והמים
  4. לשים במשך 15 דקות. הבצק צריך להיות רך, טיפונת דביק, אבל לא בצורה שמפריעה לעבוד איתו
  5. מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח במשך שעה בערך (תלוי במזג האוויר)
  6. לשים שוב במשך דקה את הבצק ומחלקים לשני כדורים.
  7. משטחים כל כדור על משטח מקומח היטב, ביד או עם מערוך ומעבירים לתבנית (אני אוהב להשתמש בתבניות עגולות שמיועדות לפיצה, אבל אפשר להשתמש כמובן בכל תבנית שטוחה). כדאי שעובי הבצק לא יהיה יותר מכמה מילימטרים.
  8. לכל פיצה חותכים גליל גבינת פרומעז לפרוסות דקות ומועכים אותן על הבצק. משתדלים שתהיה גבינה בשולי הבצק. את השוליים מקפלים מעל הגבינה ליצירת חומה קטנה מסביב אשר בתוכה חבוייה גבינה. זה הופך את השוליים שרבים נפטרים מהם, לחטיף נהדר בפני עצמו.
  9. חותכים את הפלפלים הקלויים לסרטים ומסדרים יפה על הבצק
  10. מפזרים מעל עגבניות מיובשות קצוצות וחתיכות אנשובי קטנות
  11. בוזקים תימין (או אורגנו), פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס
  12. מטפטפים שמן זית בנדיבות
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך 10 דקות
  14. מוציאים מהתנור וזולפים שוב מעט שמן זית


גיוונים:

  • אפשר על הכל לפזר מעט מוצרלה שתימס, תושחם ותוסיף אלמנט הקרמה על הפיצה. הטעם שלה לא יאפיל על טעם גבינת העיזים
  • אפשר להוסיף בסיום האפייה, לפני זילוף השמן האחרון, מעט עלי רוקט טריים
  • למי שלא מוטרד מענייני כשרות, אפשר להוסיף קוביות של חזה עוף או שרימפס, אשר נוערו עם כף שמן זית לפני שהונחו על הפיצה

 

רידוד בצק פיצה וציפוי גבינת עיזים 20120523 piza goatcheese 02 תוספת בשר או פירות ים לפיצה פיצה חמה ומגרה

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
מאפי גבינת עיזים, עגבניות ואנשובי
מקלות מלח

פוסטים קשורים

תגובות

אורח - רבקה הוכברג בתאריך שבת, 02 יוני 2012 10:42

הי עמנואל
בישלתי לחג השבועות אוכל למשפחתי שהם 15 איש
הנכדים שלי רגילים שכל יום שלישי אנחנו לוקחים אותם לאכול פיצה במסעדה, זה יום הכיף שאנחנו נותנים להם יום בשבוע, הפיצה שאפיתי להם על פי המתכון שלך זכה לתשבוחות, הם טענו שהפיצה שלך יותר טובה מאשר הם אוכלים במסעדה, כמו כן הרביולי והלזניה גם זכו לתשבוחות רבות, עלי לצייו שהחתן שלי סגן שף בנסיכה, ויש לוצ מה להגיד על אוכל והוא ממש שבח את המאכלים, יש לך במה להתגאות, אוכל אומר הרבה על נפש האדם.

הי עמנואל בישלתי לחג השבועות אוכל למשפחתי שהם 15 איש הנכדים שלי רגילים שכל יום שלישי אנחנו לוקחים אותם לאכול פיצה במסעדה, זה יום הכיף שאנחנו נותנים להם יום בשבוע, הפיצה שאפיתי להם על פי המתכון שלך זכה לתשבוחות, הם טענו שהפיצה שלך יותר טובה מאשר הם אוכלים במסעדה, כמו כן הרביולי והלזניה גם זכו לתשבוחות רבות, עלי לצייו שהחתן שלי סגן שף בנסיכה, ויש לוצ מה להגיד על אוכל והוא ממש שבח את המאכלים, יש לך במה להתגאות, אוכל אומר הרבה על נפש האדם.
אורח בתאריך שני, 04 יוני 2012 04:46

איזה כיף לשמוע.
אבל אני בטוח שבסופו של דבר הטעם הוא בעיקר תוצר של ידי המבשל. זו הנפש שבאמת יוצרת.
המתכון הוא רק כיוון כללי... כל השאר זה בעיקר אהבה ואמונה. רק טיפה טכניקה.

איזה כיף לשמוע. אבל אני בטוח שבסופו של דבר הטעם הוא בעיקר תוצר של ידי המבשל. זו הנפש שבאמת יוצרת. המתכון הוא רק כיוון כללי... כל השאר זה בעיקר אהבה ואמונה. רק טיפה טכניקה.
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 21 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.