חברים טובים איתגרו אותי לא מזמן עם ארוחה טיבעונית.
לקחתי את זה עד הסוף ולקינוח הכנתי עוגת "גבינה" לימונית עם רוטב פירות יער. קשה להאמין עד כמה הטעם מזכיר עוגת גבינה, אם כי קצת יותר כבדה בגלל השימוש באגוזי קשיו. רוטב פירות היער החמצמץ מאזן את הכבדות של האגוזים.
חומרים לבסיס העוגה
- 1.5 כוסות אגוזים לפי בחירה (מומלץ תערובת של אגוזי לוז, אגוזי מלך ואגוזי קשיו), לא קלויים, לא מומלחים.
- חצי כפית מלח
- חצי כוס תמרים מיובשים ללא גלעינים. אם התמרים קשים/יבשים - להשרות במים חמים במשך 15 דקות.
- רבע כוס קוקוס טחון יבש
חומרים למילוי העוגה
- 3 כוסות קשיו טבעי
- 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי + הקליפה המגוררת
- 1/2 כוס סירופ אגאבה
- 3/4 כוס שמן קוקוס
- כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כוס מים (אפשר להשתמש במי השריית התמרים אם יש)
חומרים לרוטב פירות היער
- 500 גרם פירות יער, קפואים או טריים
- 250 גרם יין לבן (אפשר גם מתוק). בערך כוס ורבע
- 10 גרם רום (2 כפות)
- 1 כף קורנפלור
- 50 גרם סוכר (1/3 כוס)
אופן ההכנה
- במעבד מזון מעבדים את חומרי הבסיס. את הקוקוס מוסיפים בסוף
- דוחסים את הבצק על גבי תבנית בקוטר 23 ס"מ ומקררים במקרר עד שהמילוי מוכן
- מעבדים במעבד מזון את כל חומרי המילוי לכדי קרם חלק. את המים מוסיפים בסוף, בהדרגה, רק אם התערובת קשה מידי לעיבוד
- שופכים את המילוי על הבסיס המקורר, מחליקים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך כמה שעות. אפשר לזרז את ההתייצבות על ידי הקפאה במשך שעה ואז העברה למקרר.
הכנת רוטב פירות היער
- טוחנים מחצית מפירות היער יחד עם שאר החומרים בבלנדר או מעבד מזון
- מעבירים לסיר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות
- מוסיפים את שארית פירות היער, מבשלים במשך 2 דקות ומקררים
מגישים פרוסת עוגה עם מעט רוטב עליה ומצידה
גרסת תרמומיקס
- עיבוד חומרי תחתית העוגה: 30 שניות / מהירות 8 (יכול להיות שהתערובת תתחמם מעט ותגיר נוזלים. אפשר להוסיף אותם לתערובת המילוי.
- עיבוד חומרי המילוי: 2 דקות / מהירות 8 (להעלות מהירות בהדרגה), להעזר במרית להחזרת התערובת למרכז הקערה.
- הכנת רוטב פירות היער: מחצית מכמות פירות היער יחד עם שאר החומרים, לטחון 10 שניות מהירות 9 ואז לבשל 9 דקות / 100 מעלות / מהירות 3. מוסיפים את שאר פירות היער ומערבבים 15 שניות / סיבוב הפוך / מהירות 2. מצננים לגמרי ושומרים במקרר.
תגובות