טראפלס. פינוק קטן ומתוק שהולך נפלא עם אספרסו חזק ומריר.
אני מביא כאן 3 מתכונים יחד, עם שוקולד מריר ודובדבני אמרנה (שילוב מוחץ לטעמי), עם שוקלד לבן הל ופיסטוקים ו-טראפלס שוקולד טבעוניים מפתיעים.
העקרון הבסיסי של הכנת טראפלס פשוט: המסת שוקולד בשמנת והוספת טעמים.
עם שוקולד מריר יחס השמנת-שוקולד הוא בערך 60 אחוז שמנת לשוקולד המכיל לפחות 60 אחוזי קקאו.
לשוקולד לבן נוסיף בערך 25 אחוז שמנת.
ולשוקולד מריר בטראפלס טבעוני - הפתעה! נוסיף אבוקדו. אני מבטיח לכם שאם לא תספרו, אף אחד בחיים לא ידע!!! תודה לבתי אלה על המתכון וגם ההכנה.
בטראפלס עם דובדבני האמרנה אפשר כמובן לוותר על הדובדבנים ובמקום הסירופ להוסיף עוד כף אלכוהול כל שהוא. אפשר גם לוותר לגמרי על האלכוהול לקבלת טראפלס שוקולד מריר בסיסי (וטעים!).
חומרים לטראפלס שוקולד ודובדבני אמרנה
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי, לפחות 60 אחוזי קקאו
- 160 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז
- כף סירופ דובדבני אמרנה
- 1 כף קירש או ליקר דובדבנים
- תערובת קקאו איכותי ואבקת סוכר לציפוי הטראפלס
חומרים לטארפלס שוקולד לבן והל ופסטוקים
- 200 גרם שוקולד לבן איכותי
- 60 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז שומן
- חצי כפית הל טחון
- כפית תמצית וניל
- 1/8 כפית מלח
- 4-5 כפות פסטוקים קלויים טחונים דק
חומרים לטראפלס טבעוניים
- 300 גרם שוקולד מריר 60%
- חצי אבוקדו בשל, מעוך היטב (בערך 200 גרם בלי הגלעין)
- 1 כפית תמצית וניל
- כף שטוחה סוכר חום
- קקאו איכותי לציפוי
הכנת טראפלס שוקולד ואמרנה
- מרתיחים את השמנת המתוקה
- שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים עד המסה. אם השוקולד לא נמס לגמרי, מעבירים לחצי דקה למיקרוגל (לשים לב לא להכניס כלי מתכתי אם המיקרוגל לא מותאם לכלי מתכת).
- כאשר השוקולד והשמנת מאוחדים לגמרי, מוסיפים את סירופ דובדבני האמרנה ואת הקירש או הליקר ומערבבים היטב.
- מעבירים לכלי שטוח ומכניסים למקרר למשך שעתיים להתייצבות.
- בינתיים חוצים לשניים 20 דובדבני אמרנה.
- לאחר שעתיים מגלגלים כדורים קטנים של שוקולד סביב חצי דובדבן. מאד נח לעבוד עם כפפות. עם כפית לוקחים כמות מדודה של תערובת, משטחים על כף היד, מניחים דובדבן, סוגרים ומגלגלים בעדינות לכדור.
- את הטראפלס מחזירים על מגש למקרר להתייצבות נוספת של עוד שעה.
- מגלגלים את הטראפלס הקרים בתערובת של אבקת קקאו ואבקת סוכר, מגלגלים שוב בין הידיים ומנערים עודפים.
- שומרים במקרר או במקפיא ומוציאים לכלי הגשה כחצי שעה לפני ההגשה.
להכנת טראפלס שוקולד לבן והל בציפוי פיסטוקים
- מרתיחים את השמנת המתוקה
- שופכים על השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסה וקבלת תערובת חלקה ואחידה. אם יש צורך, מכניסים למיקרוגל למשך 30 שניות את התערובת.
- מוסיפים את ההל, המלח ואת תמצית הוניל, מערבבים היטב ומעבירים לכלי שטוח.
- מקררים במקרר במשך שעתיים להתייצבות.
- אוספים עם כפית כמות מדודה של תערובת ומגלגלים בין שתי כפות הידיים לכדורים קטנים. כדאי לעבוד עם כפפות. את כדורי השוקולד מגלגלים בפירורי הפיסטוקים ושוב מגלגלים בין כפות הידיים.
- מעבירים למקרר להתייצבות נוספת ומאכסני בקופסא אטומה במקרר או במקפיא. מוציאים לכלי הגשה חצי שעה לפני ההגשה.
הכנת טראפלס טבעוני
- יוצרים אמבט באן-מארי (כלי מתכת מעל מים רותחים) וממיסים בתוכו את השוקולד והסוכר ומסירים מהאש.
- מועכים את האבוקדו ומוסיפים יחד עם תמצית הוניל לתערובת השוקולד.
- מעבירים לכלי שטוח ומקפיאים במשך 30 דקות.
- מערבבים שוב את התערובת הקפואה ויוצרים את כדורי הטראפלס.
- שוב מקפיאים כעשר דקות
- מגלגלים באבקת קקאו איכותית ומאכסנים בכלי סגור הרמטי במקפיא. מוציאים מהמקפיא כחצי שעה לפחות לפני ההגשה.
תגובות