אני חייב לפתוח באזהרה. כפית אחת מהגרנ(ד)ולה המופלאה הזו ואתם מתמכרים!
שילוב גמיש של אגוזים וזרעים, קצת שמן קוקוס ודבש, פירות יבשים לבחירתכם, אפייה זהירה - והנה לכם מעדן שצריך משמעת ברזל לעמוד בפניו.
גרנולה שקל לשאת כחטיף אנרגיה זמין בטיול או עבודה והכי נפלא לשלב כארוחת בוקר עם שמנת חמוצה וקצת פרי העונה. המלצות מטריפות בסוף המתכון.
הגרנולה העשירה והפריכה הזו היא מתכון חובה שאחת שתנסו, לא תוכלו ללכת אחורה למוצר קנוי.
כל כך פשוטה להכנה ויחד עם זאת מכילה רק טוב.
גם אם אתם לא נמנעים מגלוטן או דגנים בכלל, הגרסה הזו שקל מאד לגוון, תשמח אתכם. כל שכן אם שיבולת השועל ושאר הדגנים שבגרנולה הסטנדרטית הם מחוץ לתחום עבורכם.
העיקרון פשוט: תערובת אגוזים, קוקוס וזרעים שנקצצים במהירות במעבד מזון, מעורבת עם קצת דבש ושמן קוקוס, נאפית בתנור ומתפנקת בסוף עם חמוציות או פרי יבש אחר.
לא חייבים להיצמד לתערובת האגוזים שאני מציע כאן. למשל אפשר להוסיף או להחליף חלק מהקשיו באגוזי מקדמיה, אגוזי לוז, כמה אגוזי ברזיל, אגוזי מלך ופקאנים.
אפשר להימנע מזרעי חמניות או דלעת ומצד שני להגדיל מעט את הכמות שלהם או לשחק עם היחס ביניהם.
סוג הפרי היבש יכול לשנות באופן מהותי את טעם הגרנולה ומומלץ לגוון מידי פעם ואפילו לערבב. חשוב כמובן להימנע מהפירות היבשים המכילים סוכרים וחומרי שימור וצבע. הכי טוב לייבש לבד!
את הפרי היבש מוסיפים רק בתום האפייה, אחרת הוא יתייבש ויתקשה.
מומלץ לשחק עם צימוקים, משמשים מיובשים, מנגו מיובש ודובדבנים מיובשים.
חומרים לחמש כוסות גרנולה
אופן ההכנה
המלצה להגשה (למנה אחת):
לערבב ולהתפנק
בקיץ מומלץ להוסיף כמה פירות יער או דובדבנים, ענב אחד או שניים
תוכן של פסיפלורה אחת מביא את המנה למחוזות טרופיים ורבע אנונה (בעונה הקצרה שלה) מקפיצה את ארוחת הבוקר הזה ישר לגן-עדן. נסו כמה לי'צ'י קצוצים דק ואפילו טחונים במעבד מזון או בלנדר עם השמנת החמוצה ולא תצליחו להבין למה מגיע לכם כל הטוב הזה.
גרסת תרמומיקס:
תגובות