טארטלט תאנים אישי ללא אפייה

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה

מידע נוסף

  • קל
  • רבע שעה ועוד כמה שעות הקפאה
  • רבע שעה
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון טוב
    תבניות פאי אישיות עם תחתית מתפרקת או תבנית מאפינס
פיתוי קייצי צילום: עמנואל רוזנצוייג
 

המראה - לא חוקי...
הטעם - לגמרי חוקי, גם לאנשי הפליאו, גם לטבעוניים, גם לחובבי ה-Raw Food.

פאי תאנים אישי, ללא אפייה, ללא סוכר מעובד, ללא גלוטן - ויחד עם זאת עשיר, טעים, סופר בריא.

מכינים, מקפיאים, מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה ומרגשים את האורחים.

 

 

בתמונה ניתן לראות פאי שהוכן בתבנית פאי אישית, מתפרקת, כך שקל להוציא את הפאי מהתבנית גם כשהוא קפוא. אם אין תבניות כאלו בבית, עדיף להכין את הקינוח בתבנית שקעים שמכניסים לתוכה מנג'טים מנייר. לאחר ההקפאה מוציאים את הפאי עם הנייר מהתבנית ועוטפים כל אחד בניילון נצמד. לפני ההגשה מקלפים את המנג'טים מהפאי בקלות רבה.

חומרים לשש מנות:

לבסיס:

  • 1 כוס אגוזים (אני ממליץ על אגוזי לוז)
  • 6 תמרי מג'הול גדולים ורכים
  • 1 כף סירופ מייפל טבעי
  • 1/2 כף שמן קוקוס מומס
  • קורט מלח

לקרם:

  • 11/2 כוסות אגוזי מקדמיה מושרים במים במשך לילה או רבע שעה במים רותחים. אפשר להחליף גם באגוזי קשיו או לערבב.
  • 5 כפות מיץ לימון סחוט טרי (לימון עסיסי אחד או שניים מחוץ לעונה)
  • 6 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 5 כפות שמן קוקוס מומס
  • 1/2 כפית מחית וניל איכותית או תוכן של מקל וניל אחד
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 תאנים בשלות גדולות או 3 קטנות

לציפוי:

  • 3 תאנים קטנות יפות, רצוי כהות
  • אופצייה: זרעי האמפ (קנביס. ניתן להשיג בחנות טבע או לרכוש מאתר iHerb אשר מבצע משלוחים לישראל) או שקדים מולבנים קצוצים

אופן ההכנה

  1. מעבדים את חומרי הבסיס במעבד מזון בפולסים (או בתרמומיקס מהירות 6 / 5 שניות) לקבלת מרקם פירורי דביק.
  2. מחלקים את התערובת לששה חלקים שווים ומרפדים כל תבנית פאי בתערובת. יוצרים דפנות אם רוצים (כמו בתמונות) או שפשוט יוצרים שכבה תחתונה ואז יתקבלו קינוחים בשתי שכבות.
  3. מעבדים את כל חומרי הקרם במעבד מזון (אין צורך לנקות אותו משאריות הבסיס) עד לקבלת מרקם חלק. זמן העיבוד תלוי בעצמת מעבד המזון. בתרמומיקס (מהירות 10 / 2 דקות) יתקבל המרקם החלק ביותר (אם לא תספרו לאורחים, הם ישבעו שיש שמנת בקרם). מידי פעם חשוב להחזיר למרכז קערת העיבוד, הן במעבד רגיל והן בתרמומיקס, את התערובת שנדבקה לדפנות.
  4. יוצקים את הקרם לתבניות מעל הבסיס.
  5. חוצים את התאנים לרוחב, מסירים את הגבעול ומשקיעים את התאנים, כאשר הצד החתוך כלפי מעלה, עד לגובה אחיד של הקרם והחלק העליון של התאנה (ראו תמונות). מחליקים את הקרם סביב התאנה ומעבירים למקפיא למשך כמה שעות. אם ההכנה מתבצעת בתבניות מאפינס, פשוט יוצקים את הקרם מעל הבסיס וממשיכים עם התאנים לפי ההסבר הקודם.
  6. ניתן לפזר מעל שקדים מולבנים קצוצים או זרעי המפ
  7. לאחר שהקינוח מתייצב, עוטפים בניילון נצמד כל קינוח ושומרים עד ההגשה.

הבסיס כולל תמרים ולכן לא ממש קופא. הקרם עצמו גם מפשיר יחסית מהר. רק לתאנה לוקח קצת יותר זמן להפשיר. אפשר להעביר למקרר חצי שעה לפני ההגשה או להשאיר בטמפרטורת החדר בערך עשר דקות. קל יותר לחלץ את הקינוח מהתבנית כאשר הוא קפוא.

להגשה מומלץ לפרוס לחצי או יותר את הקינוח ולחשוף את הפרופיל היפה של התאנה, כפי שניתן לראות בתמונת הפוסט.

 

קיצוץ חומרי הבסיסחלוקת תערובת הבסיס לחלקיםציפוי תבניות פאימילוי בקרםחציית התאניםהוספת התאנים לקינוחפיזור זרעי המפ או שקדים קצוצים

דרג את הרשום בבלוג זה:
גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות
טרטופו קשיו ושוקולד

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.