כל הקטע עם שיתוף מתכונים משפחתיים, מזכיר לי שביקשתי מאמא שלך את המתכון לצלי הבקר המדהים שלה. בלי בעיות והתנגדויות מצידה, היא פירטה לי את כל שלבי ההכנה.
פעמיים(!!) ניסיתי וזה ממש לא יצא דומה, עד שנפל לי האסימון והבנתי שהיא "השמיטה", ככל הנראה שלב. לא ממש רצתה שיצא לי אותו דבר כמוה. אשכרה חיבלה במתכון...
אתה קצת מגזים.היא רצתה להשאיר לעצמה את ה"טריק" הקטן שעושה את הצלי לכל כך רך. חוצמיזה, אל תשכח שאתה מתעסק פה עם חמות מרוקאית שמגיל 12 חיה ונושמת מטבח, כל המהות והזהות שלה הם הבישולים שהיא מכינה. לא בלי קרב היא תוותר על ההגמוניה.
תני לי להזכיר לך שאני אולי היחיד במשפחה שלך שלא מוותר על אף מנה שהיא מכינה ולא שוכח לרגע להחמיא לה בלי הרף.
נו טוב, ככה זה כשאשכנזי פוגש אוכל מרוקאי משובח. תמיד יש תגובה מוגזמת.
אז ככה:
אצלנו במשפחה לא! עם דגש על ה- לא! נהוג לתת את המתכון בשלמותו.
תמיד, לפי המנהג המשפחתי, נהוג להחסיר איזה מצרך, בדרך כלל את המצרך המרכזי, ככה שהאדם שמקבל את המתכון לא יצליח לעשות אותו, ירגיש כישלון, ויבין שרק אנחנו...במשפחה...הכי מוכשרים להכין אותו..
אחרי שעזבתי את בית הורי, החלטתי שלא לנהוג כך, ותמיד תמיד נתתי את המתכונים כמו שהם...עד שיום אחד גיליתי שאחת מחברותי הטובות מספרת לכולם שה"עוגה" שהיא מכינה היא מתכון "שלי"...וכשבדקתי מה היא שמה "בעיסה" הזאת.הנקראת בשפתה "עוגה" ,גיליתי שבמקום חמאה יש מרגרינה, במקום קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה, יש קמח תופח עם אבקת אפיה, במקום קקאו יש שוקולית וכ"ו, החלטתי בלבי שלעולם יותר לא אתן מתכון...לא נכון, ולא לא נכון.
אבל לאחרונה הבנתי שאני לא יכולה להמשיך ככה, ואני מצרפת את המתכון ל"קרמשניט" האהוב על כל בני משפחתי וחבריי. בתנאי אחד בבקשה : במידה ואתם מחליטים, ולו לשנות מצרך אחד אני אוסרת עליכם להגיד שזה מתכון שלי, במידה ואתם משפרים אותו...חובתכם להגיד שהוא שלי :-)
חומרים:
- בצק עלים חמאה, עדיף מקונדיטוריה, אני קונה ב"ניסו" בהרצליה
קרם:
- 1 ליטר חלב
- כוס ורבע סוכר
- 4 חלמונים של ביצים
- 4 כפות גדולות של קמח
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
- לוקחים כוס חלב מתוך הליטר חלב, מערבים עם 4 חלמונים ו-4 כפות קמח עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- בנפרד, מרתיחים על אש קטנה את שאר החלב עם הסוכר, כשזה רותח מוסיפים את הבלילה ומערבבים בלי הפסקה!!! עד שמרגישים שזה הופך סמיך.
- מורידים מהאש, מוסיפים מיד את החמאה, מערבבים ומניחים להתקרר..
- מחלקים את בצק העלים ל-4 חלקים ואופים עד שמזהיב (בערך 20-25 דקות בטמפרטורה 180 מעלות צלזיוס). את אחד העלים מפוררים בהמשך והשאר מרכיבים את המנה.
- מרכיבים שכבת בצק אפוייה, עליה קרם. באותו אופן ממשיכים עם שאר העלים והקרם.
- מעל מפוררים את השכבה הרביעית של בצק העלים האפוי.
- מכסים ושולחים ללילה במקרר. לא לאכול באותו יום!
בתאבון!
תגובות
לדעתי כדאי להוסיף לחלב מקל וניל, זה משדרג את הטעם.
לאה, את צודקת לגמרי. אפשר גם לשחק עם קליפת תפוז או עם מקל קינמון בזמן הרתחת החלב.
אני חושב אפילו שמרינה תסכים לעמוד מאחורי השדרוג הזה עם שמה (-:
הינה היתחלנו, כבר משדרגים...עוד מעט תוסיפו לי גם צבע מאכל ירוק כי זה טוב לאיכות הסביבה....
תנסו קודם כמו שזה...ואז תגידו לי... :-)
אין עלייך מרינה. כשאת מתעצבנת יוצא הכי טוב (-:
חוץ מזה, ננסה! בלי ירוק... אבל כן עם הטיפ של נורית פלד, לגבי המשקולות בזמן אפיית העלים וקצת אבקת סוכר (אני משתמש בברנר על הסוכר).