מוס תמרים עם ריבת דובדבנים וקציפת טחינה

מוס תמרים עם ריבת דובדבנים וקציפת טחינה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
תמרים וקציפת טחינה בטעם חלווה. מושלם! צילום: עמנואל רוזנצוייג

החלטתי לרכז בקינוח אחד כמה מחומרי הגלם האהובים עלי - תמרים, טחינה ודובדבנים.

קל להכנה, מרשים בהגשה ומפנק בטירוף.

אפשר להשתמש גם בריבה מסוג אחר או אפילו בפרי משומר או פרי טרי שיצור הפתעה של מרקם וטעם. נסו למשל אגסים, או תותים בעונה.

מתכון להכנת ריבת דובדבנים נפלאה נמצא בגוף ההסברים בהמשך.

חומרים לשש מנות:

  • 200 גרם חבילת תמרים קצוצים (נמכרים בגוש של 500 גרם בכל רשתות השיווק)
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • כף ליקר אמרטו
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • כפית דבש
  • חצי כוס ריבת דובדבנים

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מרסקים את התמרים עם חצי קופסת מסקרפונה, חצי מיכל שמנת מתוקה וכף ליקר אמרטו עד שמתקבלת מחית חלקה. מידי פעם צריך להוריד את המחית שנדבקת לדפנות לכיוון הסכין.
  2. אם רוצים מחית ממש חלקה, אפשר לסנן אותה במסננת מתכת קשיחה. אני דווקא מעדיף שישארו חתיכות עדינות של תמרים. כך נוצר משחק של מרקמים עם הקציפה שתבוא בהמשך.
  3. מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם שארית המסקרפונה עד שמתקבלת קצפת רכה.
  4. מערבבים שליש מהקצפת עם מחית התמריםלאחר שנוצרת תערובת אחידה, מקפלים בזהירות את שארית הקצפת.
  5. מחלקים בין כוסות הגשה אישיות. אפשר גם כוסות קטנות היות וכל הקינוח מאד עשיר.
  6. מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעתיים לפחות.
  7. מקציפים יחד חצי מיכל שמנת מתוקה עם שתי כפות הטחינה, כפית הדבש וגרידת הלימון עד שהכל מתייצב. המרקם דומה לטחינה סמיכה מאד, לא לקצפת.
  8. מקציפים לחוד את שארית השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד.
  9. מקפלים את הקצפת עם הטחינה ומעבירים לשקית זילוף. שומרים במקרר עד להגשה.
  10. להכנת ריבת דובדבנים: מכניסים לסיר חצי קילו דובדבנים שחורים מגולענים, 250 גרם (כוס ועוד קצת) סוכר לבן, שתי כפות דבש, תפוח ירוק מגורר דק עם הקליפה והחרצנים. מביעים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה.
  11. להרכבת המנה מניחים מעל מוס התמרים כפית או שתיים של דובדבנים ומעל זולפים את קציפת הטחינה.
  12. מקשטים עם ביסקוטים עדינים, מעט קינמון או בכל דרך אחרת שנראית לכם. אפשר גם להגיש כמו שזה.
דרג את הרשום בבלוג זה:
סוד הקרמשניט המשפחתי
פודינג לחם בקרם תפוחים ופסיפלורה

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.