רוטב סוייה מתוק מאד ומתובל מקור הצילום: אתר BBC
במטבח האינדונזי נעשה שימוש רב ברוטב סויה מתוק, סמיך ומתובל הנקרא Ketjap Manis.
קל יחסית להכין אותו ואפשר להשתמש בו במתכונים אסייתים רבים וגם כרוטב נפלא לצלייה על הגריל.
ניתן להכין גם חלק יחסי קטן יותר של הרוטב.
שומרים במשך כמה חודשים במקרר בתוך צנצנת סגורה היטב.
מקפידי פליאו יכולים להשתמש גם באמינו קוקוס במקום הסוייה.
חומרים לשלוש כוסות רוטב:
- 1 כוס רוטב סויה נטולת גלוטן
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר דקלים
- 4 כפות מולסה כהה
- 1 כפית ליקר אניס כל שהוא (למשל פאסטיס) או כוכב אניס שלם
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (שורש גלנגל עדיף, אם מצליחים להשיג)
- 1/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום קצוצה
אופן ההכנה
- מערבבים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
- מבשלים עד שהטמרפרטורה מגיעה ל-200 מעלות (בערך 5 דקות, עד שהסירופ מתחיל להסמיך. כדאי להשתמש במד-חום סוכר)
- מקטינים את הלהבה לחום נמוך, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים במשך 3 דקות
- מסננים לצנצנת בעלת מכסה טוב, מקררים ושומרים במקרר במשך כמה חודשים.
תגובות