רוטב סוייה מתוק מאד ומתובל מקור הצילום: אתר BBC

במטבח האינדונזי נעשה שימוש רב ברוטב סויה מתוק, סמיך ומתובל הנקרא Ketjap Manis.

קל יחסית להכין אותו ואפשר להשתמש בו במתכונים אסייתים רבים וגם כרוטב נפלא לצלייה על הגריל.

ניתן להכין גם חלק יחסי קטן יותר של הרוטב.

שומרים במשך כמה חודשים במקרר בתוך צנצנת סגורה היטב.

מקפידי פליאו יכולים להשתמש גם באמינו קוקוס במקום הסוייה.

חומרים לשלוש כוסות רוטב:

אופן ההכנה

  1. מערבבים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה
  2. מבשלים עד שהטמרפרטורה מגיעה ל-200 מעלות (בערך 5 דקות, עד שהסירופ מתחיל להסמיך. כדאי להשתמש במד-חום סוכר)
  3. מקטינים את הלהבה לחום נמוך, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים במשך 3 דקות
  4. מסננים לצנצנת בעלת מכסה טוב, מקררים ושומרים במקרר במשך כמה חודשים.