טיפטופי טחינה

טיפטופי טחינה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • לא
חומר גלם מופלא - אין סוף שילובים

מי לא שמע, מי לא ראה, מי לא טעם, מי לא הכין?

ולמרות הכל ישנם המפחדים לקחת את הנוזל המופלא והטעים הזה צעד אחד קדימה ולהתפרע עליו, לשנות את מרקמו, אבל כשהם הולכים לאיזו מסעדונות ומגישים להם רוטב טחינה שונה, הם מלאי התפעלות ושבחים, ואפשר לחשוב שמשיח הגיע.
אז תנסו, תהנו, השתמשו בתבונה.
נסו להתאים את הרוטב לכל מתכון שאתם מכירים, ומצידי
שימו רוטב טחינה גם על תפוז למשל, למה לא? מה יקרה?

זו הזדמנות להפנות אתכם למאמר באתר על טחינת אל-ארז הנפלאה.

הנה לכם כמה שימושים בסיסיים לטחינה.

ממרח חלבה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית משובחת
  • 1/2 כוס דבש או סילאן

לערבב יחד היטב ולהניח במקרר להתגבשות כחצי שעה או יותר.
אם מתוק מידי - להוסיף טחינה, ואם פחות מתוק - להוסיף דבש/סילאן.
למרוח על לחם טוב, להזליף על גלידה, על עוגות וכו'

טחינת קשיו

  • 100 גרם קשיו טרי
  • 1/2 כוס טחינה גולמית משובחת
  • כוס מי קרח
  • מיץ לימון
  • שום כתוש

לטחון היטב את הקשיו ולערבב עם הטחינה להוסיף מי קרח לפי הצורך,מיץ לימון ושום.
לבדוק תיבול ולתקן בהתאם.

רוטב טחינה למוקפצים, שיפודי עוף, ומה שבא...

  • כוס טחינה גולמית משובחת
  • כף סויה
  • כף ממרח קארי צהוב
  • מעט כורכום

לערבב היטב, לטעום... ( להוסיף מלח אם צריך, או מיץ לימון וכו')

רוטב טחינה חריף

  • כוס טחינה גולמית משובחת
  • 1/4 כוס רוטב צי'לי מתוק
  • פתיתי צ'ילי גרוס (לפי מידת החריפות שתרצו)
  • מלח, מיץ לימון, שום (מעט מים לדילול)

רוטב טחינה מתקתק ושקדי

  • כוס טחינה גולמית משובחת
  • כוס (או פחות) של מיץ תפוזים
  • מיץ לימון, שום כתוש, ומעט סילאן

לערבב היטב, היטב... ולהוסיף שבבי שקדים דקים שטוחים

רוטב טחינה ויוגורט עיזים

  • 1/2 כוס טחינה גולמית משובחת
  • 2 גביעי יוגורט עיזים
  • מלח, פלפל, שום כתוש, מיץ לימון

לערבב היטב, לטעום ותקן תיבול במידת הצורך

רוטב טחינה חמה

  • כוס טחינה גולמית משובחת – לסיר בינוני, על להבה קטנה.
  • כוס מים – להוסיף בהדרגה תוך ערבוב מתמיד, עד רמת הדילול שאתם מבקשים.
  • להוסיף עוד תוך ערבוב – שום כתוש, מיץ לימון, עלי נענע קצוצים דק, מעט מלח.
  • להוריד מהאש, ולשפוך על התבשיל / סלט

הכי חשוב: לטעום, לשפר טעמים.

ועוד יותר חשוב: לא לפחד יש לכם חומר גולמי נהדר.

ואתם שואלים איך להתאים את הרוטב לאוכל? אני משאירה לכם את השאלה.

דרג את הרשום בבלוג זה:
סלסת ליצ'י, נענע וליים
ריבת קומקווט (תפוז סיני)

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.