מי לא שמע, מי לא ראה, מי לא טעם, מי לא הכין?
ולמרות הכל ישנם המפחדים לקחת את הנוזל המופלא והטעים הזה צעד אחד קדימה ולהתפרע עליו, לשנות את מרקמו, אבל כשהם הולכים לאיזו מסעדונות ומגישים להם רוטב טחינה שונה, הם מלאי התפעלות ושבחים, ואפשר לחשוב שמשיח הגיע.
אז תנסו, תהנו, השתמשו בתבונה.
נסו להתאים את הרוטב לכל מתכון שאתם מכירים, ומצידי
שימו רוטב טחינה גם על תפוז למשל, למה לא? מה יקרה?
זו הזדמנות להפנות אתכם למאמר באתר על טחינת אל-ארז הנפלאה.
הנה לכם כמה שימושים בסיסיים לטחינה.
ממרח חלבה
לערבב יחד היטב ולהניח במקרר להתגבשות כחצי שעה או יותר.
אם מתוק מידי - להוסיף טחינה, ואם פחות מתוק - להוסיף דבש/סילאן.
למרוח על לחם טוב, להזליף על גלידה, על עוגות וכו'
טחינת קשיו
לטחון היטב את הקשיו ולערבב עם הטחינה להוסיף מי קרח לפי הצורך,מיץ לימון ושום.
לבדוק תיבול ולתקן בהתאם.
רוטב טחינה למוקפצים, שיפודי עוף, ומה שבא...
לערבב היטב, לטעום... ( להוסיף מלח אם צריך, או מיץ לימון וכו')
רוטב טחינה חריף
רוטב טחינה מתקתק ושקדי
לערבב היטב, היטב... ולהוסיף שבבי שקדים דקים שטוחים
רוטב טחינה ויוגורט עיזים
לערבב היטב, לטעום ותקן תיבול במידת הצורך
רוטב טחינה חמה
הכי חשוב: לטעום, לשפר טעמים.
ועוד יותר חשוב: לא לפחד יש לכם חומר גולמי נהדר.
ואתם שואלים איך להתאים את הרוטב לאוכל? אני משאירה לכם את השאלה.
תגובות