לימון כבוש

לימון כבוש

אני מודה שיש לי משיכה עזה לטעם חמוץ.
כנראה משם גם האהבה ללימון הכבוש.

הבעייה היא שהלימון הכבוש הקנוי מלווה בטעם תעשייתי חזק או עודף מליחות וברוב המקרים גם בתוספת פפריקה שמקלקלת את הטעם הטבעי של הלימון.

לשמחתי, גיליתי אצל עזרא ורחל ממאפיית הטאבון שבשוהם את הלימון הכבוש שהם מכינים ישר מהעץ. טבעי, בלי תוספות טעם. כל כך טעים שכיף לאכול אותו ישירות עם כפית.

אני משתף אתכם בשמחה בגרסה הנפלאה הזו.

בשלנים רבים אוהבים להוסיף ללימון הכבוש אריסה או פפריקה. אני מעדיף את הטעם הטבעי ואם יש צורך בטעם נוסף, אז אני מוסיף אותו בהתאם לתבשיל. כך נשמרת הגמישות.

אני כן מוסיף 3 פלפלוני צ'ילי יבשים ללימון לטיפה עוקצנות, כמעט בלתי מורגשת.

חשוב להשתמש בלימון שנקטף מעץ שאתם מכירים ולא מהסופר, שם אנו מקבלים גם שכבות של חומרים המשפרים את חיי המדף, אבל פוגעים בטעם.

אפשר לאחר הכבישה לשמור את פרוסות הלימון כפי שהן, או לטחון גס כמוני למרקם של רסק.

חומרים:

  • 3 קילוגרם לימונים צהובים, בשלים ויפים.
  • 1.5 כוסות מלח גס
  • 2 כוסות מיץ לימון
  • רבע כוס שמן תירס או קנולה
  • 3 פלפלוני צ'ילי מיובשים או שאטה (אופציונאלי)

לימונים במהלך הכבישהאופן ההכנה

  1. פורסים את כל הלימונים, כולל הקליפה, לפרוסות בעובי 3-5 מילימטר ומסירים את כל החרצנים.
  2. מערבבים בקערה גדולה את פרוסות הלימון והמלח הגס.
  3. מכניסים לצנצנת גדולה את כל פרוסות הלימון עם כל המלח, כולל מה שנשאר בתחתית קערת הערבוב ומוסיפים את פלפלוני הצ'ילי בינהם.
  4. יוצקים את מיץ הלימון הסחוט הטרי ואת השמן.
  5. סוגרים היטב ואם המכסה לא לגמרי אוטם, מניחים בין הצנצנת למכסה נייר פרגמנט.
  6. מנערים היטב את הצנצנת המלאה ומניחים במקום מוצל.
  7. אחת ליומיים מנערים את הצנצנת היטב.
  8. כעבור שבועיים הלימונים מוכנים לאכילה.
  9. במעבד מזון מרסקים את פרוסות הלימון בפולסים בודדים עד למרקם הרצוי.
  10. מעקרים צנצנות (שוטפים היטב ומייבשים את הצנצנות הפוכות בתנור בחום של 100 מעלות) ומחלקים את רסק הלימון הכבוש בין הצנצנות.

צנצנת שנפתחה תחזיק במקרר בערך חודשיים. צנצנת מעוקרת שלא נפתחה תחזיק מחוץ למקרר לפחות חצי שנה.

 

1
חמאת נענע
ריבת קומקווט (תפוז סיני)

פוסטים קשורים

 

תגובות 3

אורח
אורח - אוראל בתאריך שבת, 30 אפריל 2016 15:08
פרוסות לימון

אני אוהבת את הלימון הכבוש שלי . בפרוסות. ככה נח לי לשלב בסנדביץ' טוניסאי. גם המפגש עם הקליפה נעים לי.
האם אפשר להשאיר את הלימונים בפרוסות מבלי לטחון אותן?

אני אוהבת את הלימון הכבוש שלי . בפרוסות. ככה נח לי לשלב בסנדביץ' טוניסאי. גם המפגש עם הקליפה נעים לי. האם אפשר להשאיר את הלימונים בפרוסות מבלי לטחון אותן?
עמנואל רוזנצוייג בתאריך שבת, 30 אפריל 2016 15:15
אפשר לכבוש ולשמור כפרוסות

אוראל,
את יכולה בהחלט לשמור את הלימון הכבוש בפרוסות. תדאגי שיהיה מספיק נוזל בצנצנת.
אפשר גם לרסק חלק ולשמור חלק בפרוסות ואז להשתמש בהתאם לצורך.

בכל מקרה, אני ממליץ בחום לטחון חלק ולנסות. כרסק טחון הלימון הכבוש משתלב ברטבים, מימרחים, כפי שהוא מתחת לפרוסת נקניק או גבינה, על ירקות קלויים, על דגים. אין סוף שימושים.

אוראל, את יכולה בהחלט לשמור את הלימון הכבוש בפרוסות. תדאגי שיהיה מספיק נוזל בצנצנת. אפשר גם לרסק חלק ולשמור חלק בפרוסות ואז להשתמש בהתאם לצורך. בכל מקרה, אני ממליץ בחום לטחון חלק ולנסות. כרסק טחון הלימון הכבוש משתלב ברטבים, מימרחים, כפי שהוא מתחת לפרוסת נקניק או גבינה, על ירקות קלויים, על דגים. אין סוף שימושים.
אורח
אורח - רוחמה ה. בתאריך שלישי, 31 מאי 2016 00:18
איולי לימון כבוש

היום הכנתי מיונז בעצמי, הוספתי קצת לימון כבוש כבר בשלב הראשון עם החלמון וכאשר כבר היה לי מיונז, ערבבתי עוד 3 כפיות (על חלמון אחד ובערך כוס וחצי שמן).
יצא א-ג-ד-ה. אין דברים כאלו.
בשנה הבאה אהיה מוכנה עם מספיק צינצנות וחצי עץ אני מתכוונת לכבוש

היום הכנתי מיונז בעצמי, הוספתי קצת לימון כבוש כבר בשלב הראשון עם החלמון וכאשר כבר היה לי מיונז, ערבבתי עוד 3 כפיות (על חלמון אחד ובערך כוס וחצי שמן). יצא א-ג-ד-ה. אין דברים כאלו. בשנה הבאה אהיה מוכנה עם מספיק צינצנות וחצי עץ אני מתכוונת לכבוש ;)
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד