חמאת נענע

חמאת נענע
טעם עדין, צבע ירקרק עדין, ריח מרומז - תיבול נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג
מיצוי עדין מאד של טעם וריח הנענע בחמאה יוצא תוספת תיבול נפלאה לירקות ולמי שאינו מקפיד על כשרות - גם לבשרים, במיוחד טלה.
 
 
רוב החומרים הנדיפים בעשבי התיבול אינם מסיסים ולכן לא נמסים באופן טבעי בשמן.
החימום העדין באמבט מים בטמפרטורה מדוייקת של 540C מאפשר ספיגה עדינה של מולקולות הטעם והריח החיוניות של צמח התבלין בחמאה, שאחרי זה באים לידי ביטוי בבישול או בעת ההגשה.
באותו אופן ניתן להכין גם חמאה עם תבלינים אחרים או שילוב שלהם. למשל עם רוזמרין או עם זעתר או עם שילוב של קליפת לימון וזעתר.
החמאה נשמרת חודש במקרר או שלושה חודשים במקפיא (אני נותן לחמאה להתגבש במקרר, חותך לקוביות ומקפיא).
 
חומרים
  • 3/4 כוס דחוסה עלי נענע (15 גרם) שטופה ויבשה לחלוטין, קצוצה דק
  • 1 כפית סוכר דקלים או דבש (או סוכר רגיל למי שלא מקפיד על תזונת פליאו)
  • 100 גרם חמאה (משובחת ככל שאתם יכולים להשיג, רצוי מחלב פרות שניזונו מעשב)
אופן ההכנה
  1. מחממים את אמבט הסוויד לטמפרטורה של 540C
  2. מכניסים את כל החומרים לשקית וואקום ושואבים את מירב האוויר שניתן. אם משתמשים בשקית ZipLock, ממיסים קודם את החמאה ומוציאים את מירב האוויר בשיטת ההשקעה.
  3. מכניסים את השקית לאמבט החם למשך 30 דקות לקבלת טעם עדין עד שעה לקבלת טעם חזק יותר
  4. מסננים את החמאה דרך מסננת עדינה לתוך כלי קיבול ומעבירים למקרר. זורקים את העלים הנותרים. אם מתכוונים להשתמש בחמאה מוקשה מייד, מסננים לקערה ואת הקערה הזו מכניסים לקערה גדולה יותר עם קרח ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נקרשת.

קוביות קטנות מהחמאה אפשר לפזר על ירקות שורש צלויים, על בטטה צלוייה, על אפונה מבושלת (אפילו מהקפאה) או למרוח על שוק טלה או צלעות טלה צלויות בחמש הדקות האחרונות לצלייה.

 

עלי נענע וחמאה בשקית וואקוםחמאה מוצקה ועלי נענע בשקית וואקום רגילהחמאה מומסת ספוגה ריח וטעם נענע בשקית וואקוםסינון החמאה

2
מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן
לימון כבוש

פוסטים קשורים

 

תגובות 4

אורח
אורח - ענבל בתאריך חמישי, 07 אפריל 2016 00:09
קשר בין זמן הבישול לסוג התבלין

האם יש קשר בין זמן הבישול לבין סוג התבלין?
למשל, האם רוזמרין דורש פחות זמן בגלל עצמת הריח והטעם לעומת תבלינים אחרים?

האם יש קשר בין זמן הבישול לבין סוג התבלין? למשל, האם רוזמרין דורש פחות זמן בגלל עצמת הריח והטעם לעומת תבלינים אחרים?
עמנואל רוזנצוייג בתאריך חמישי, 07 אפריל 2016 00:26
יש קשר

יש קשר ובכלל, בין מינימום חצי שעה בישול למקסימום שעה, משיגים בעצם עצמת טעם וריח חזקים יותר.
ככלל, חצי שעה עד שעה יספיקו לכל עשבי התבלין, אולם אין תחליף לנסיון.
צריך לזכור גם שיש הבדל בעונתיות וזמן הקטיף המשפיעים על ריח וטעם עשבי התבלין.

יש קשר ובכלל, בין מינימום חצי שעה בישול למקסימום שעה, משיגים בעצם עצמת טעם וריח חזקים יותר. ככלל, חצי שעה עד שעה יספיקו לכל עשבי התבלין, אולם אין תחליף לנסיון. צריך לזכור גם שיש הבדל בעונתיות וזמן הקטיף המשפיעים על ריח וטעם עשבי התבלין.
אורח
אורח - ענת ד. בתאריך שבת, 23 אפריל 2016 01:26
ניסיתי עם זעתר - נפלא!!!

ניסיתי עם זעתר שאספתי בטיול הבוקר שלי. השתמשתי בארבעה גבעולים בסך הכל.
את החמאה המוכנה, לאחר שהתקשתה, פרסתי יפה עם סכין משוננת והגשתי עם קישואי זוקיני שנקלו על הגריל במשך עשר דקות.
יצא פשוט מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!

ניסיתי עם זעתר שאספתי בטיול הבוקר שלי. השתמשתי בארבעה גבעולים בסך הכל. את החמאה המוכנה, לאחר שהתקשתה, פרסתי יפה עם סכין משוננת והגשתי עם קישואי זוקיני שנקלו על הגריל במשך עשר דקות. יצא פשוט מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!:D
עמנואל רוזנצוייג בתאריך ראשון, 08 מאי 2016 11:13
איזה כיף

תודה ששיתפת ענת. איזה כיף

תודה ששיתפת ענת. איזה כיף:)
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שלישי, 05 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד