מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מיטבל בצל מטוגן וחזה אווז מעושן

מידע נוסף

  • קל
  • 25 דקות
  • 25 דקות
  • בהתאמה
  • כן
  • מעבד מזון

מיטבל שבסיסו אגוזי קשיו מושרים וטחונים ובצל מקורמל מתקתק.
מכאן אפשר להמשיך כיד הדמיון, הן בטעם והן בסמיכות

יופי של נשנוש עם קרקרים מתובלים או על פרוסת לחם כפרי או לחם פליאו


כמו במימרחים ומטבלים אחרים בעולם הפליאו או הבישול הצמחוני או טבעוני, אגוזי קשיו מושרים במים משמשים כבסיס קרמי נפלא.

בצל מטוגן בעדינות עד לקירמול מעניק מתיקות נפלאה.

חזה אווז (לגרסה הכשרה) או בייקון (לגרסה המקורית)מעניקים מליחות וטעם עמוק. צמחוניים וטבעוניים יכולים לוותר או להציע אלטרנטיבה שנשמח מאד לבדוק ולהוסיף למתכון (ואז גם לתייג אותו כטבעוני :).

המימרח נשמר במקרר, מכוסה היטב עם ניילון נצמד (שמצמידים לשטח הפנים של המימרח בצלוחית) עד ארבעה ימים.

חומרים:

  • 1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים, מושרים כמה שעות במים קרים או 20 דקות במים רותחים
  • 2 פרוסות של חזה אווז או בייקון (או בכלל לא)
  • 1 בצל גדול קלוף פרוס דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס מיונז (רצוי מאד מיונז ביתי עשוי עם שמן זית. גם בריא ובמקרה זה הטעם החזק של שמן הזית משתלב היטב)
  • 1 כף שמן זית
  • מעט אבקת צ'ילי (או קאיין אם אתם מצליחים להשיג)
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה (גם נענע / כוסברה / שמיר יכולים להתאים מאד, לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. מטגנים את חזה האווז או הבייקון במחבת עד להשחמה ומעבירים לנייר סופג (לאחר הקירור פרוסות הבשר נעשות פריכות)
  2. באותה מחבת מטגנים את הבצל עם המלח והפלפל השחור בחום נמוך עד שהוא מתקרמל. בערך 25 דקות או קצת יותר. לא לזרז את הטיגון על אש גבוהה כי אז הוא ישחים אבל לא יספיק להפיק את טעם הקראמל המתקתק הנדרש.
  3. לקראת סוף קירמול הבצל מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן בחום נמוך במשך 5 דקות. מקררים את הבצל המטוגן עד לחום נעים למגע יד.
  4. מסננים את הקשיו המושרה.
  5. מעבירים למעבד מזון, מתחילים לעבד בפולסים וממשיכים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם קרמי (בתרמומיקס: 2 דקות / מהירות 10). מידי פעם צריך עם מרית להחזיר למרכז את מה שנדבק לדפנות.
  6. מוסיפים את המיונז, שמן הזית, הצ'ילי ומעבדים יחד כמה שניות.
  7. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השום ומעבדים בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי. עיבוד ארוך ייצור מרקם של מתבל. עיבוד קצר יותר ייצור מרקם של מימרח. לקבלת מירקם נוזלי יותר אפשר להוסיף גם מיונז ו/או שמן זית.
  8. מוסיפים מחצית מחזה האווז/בייקון המטוגן ומפורר ומערבבים.
  9. ניתן להגיש מיד או לשמור במקרר מכוסה היטב בניילון נצמד עד להגשה. עם ההגשה לפזר עשבי תיבול לפי הטעם.

גיוון: ניתן להוסיף לקראת סוף העיבוד חמוציות ללא סוכר לניקוד אדום ושכבת טעם חמצמצה מעניינת.

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
חמאת נענע
חמאת פקאן

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 17 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.