דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

אפשר להכין גם כמות קטנה יותר, תוך שמירה על היחסים בין כל החומרים.

חומרים לארבע מנות:

  • 4 בננות בשלות
  • 2 פחיות חלב קוקוס (קרוב ל-400 מ"ל כל אחת)
  • 1/4 כפית הל טחון ואגוז מוסקט מגורר (לפי טעמכם. אני שם יותר הל)
  • 2 כפות פשתן טחון (בעלי תרמומיקס - פשתן שלם 30 שניות / מהירות 10)
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • 2 כפות צ'יה
  • 4 כפיות תערובת אגוזים קצוצים לפיזור

אופן ההכנה

  1. מועכים את הבננות ומערבבים בסיר עם חלב הקוקוס והתבלינים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים תוך ערבוב במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את שאר החומרים למעט האגוזים מערבבים היטב ומחלקים בין קעריות ההגשה
  3. ממתינים 5 דקות (הפשתן והצ'יה יסמיכו את הדייסה), מפזרים אגוזים מעל ומגישים.

אחרי פינוק כזה וקצת גשם בחוץ - מי רוצה עכשיו ללכת לעבודה?

גרסת תרמומיקס

  1. אם משתמשים בפשתן שלם, טוחנים 30 שניות / מהירות 10 ומעבירים לקערה קטנה בצד.
  2. מכניסים את הבננות, חלב הקוקוס והתבלינים לקערה. מבשלים 5 דקות / 100 מעלות / מהירות 3.
  3. מוסיפים את שאר החומרים למעט האגוזים ומערבבים 10 שניות / מהירות 4.
  4. מוזגים לקעריות הגשה, ממתינים 5 דקות, מפזרים את האגוזים ומגישים.
4
שום קונפי
ממרח חבושים פליאו

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד