מקודמים

ריבת חבושים {תרמומיקס}

ריבת חבושים ריבת חבושים. פינוק סתווי

סוף הקיץ מתקרב, למרות שעוד לא מרגישים את זה.

אבל לצידי הדרכים כבר פורחים חצבים ובשווקים כבר נמכרים חבושים מוצקים ויפים.

מאוסף המתכונים ב"שטעים" בהם אני עושה שימוש בחבושים, אפשר להבין את אהבתי לפרי הזה.

אחד הדברים הראשונים שאני מכין עם הופעת החבושים, הוא ריבה בכמות שתספיק כמתנה למארחים בארוחות החג הצפופות ו-כמובן גם קצת לשחיתות הביתית...

יש אין סוף מתכוני ריבת חבושים ברחבי האינטרנט ועל כן כאן, אני מתמקד בהכנת ריבה בתרמומיקס. כלי אידאלי להכנת ריבות, גם בכמות קטנה כאשר יש שארית של פרי שעומד רגע לפני דרכו האחרונה לפח וכאשר מדובר בפרי קשה כל כך כמו החבוש, התרמומיקס הוא בכלל שיחוק.

 

עיקר המאמץ הוא ניקוי חלק החרצנים של החבוש. שאר הפעולות קלות ומי שנושא בעיקר העול הוא התרמומיקס.
חשוב לנקות היטב את איזור החרצנים. כאשר חוצים את החבוש לשישיות או שמיניות, קל לראות סביב החרצנים טבעת כהה. יש להסיר את החרצנים מעבר לטבעת זו (ראו תמונה בסוף הפוסט). אמנם זה נראה כמו בזבוז, אבל הטבעת הכהה הזו לא נעימה למאכל, גם אחרי בישול ארוך.

חבוש מתחמצן במהירות הבזק, ממש תוך שניות, ומשנה את צבעו. על כן יש להכין קערת מים קרים עם מעט מיץ לימון סחוט ולהעביר את הפרי המקולף מייד לתוך המים, אפילו לפני החיתוך.

חבוש מכיל כמות גדולה של פקטין ועל כן הריבה נקרשת היטב.

את הריבה מאכסנים בכלי זכוכית מעוקרים - שוטפים היטב ומניחים את הכלים, כולל המכסים, על רשת בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, למשך כמה דקות עד שהכלים מתייבשים.
צריך כמובן להזהר מאד כאשר מעבירים את הכלים למשטח העבודה לצורך מילוי. הם חמים וחלקים ויש להעבירם בזהירות תוך אחיזה עם מגבת מטבח. סוגים מייד עם המילוי של הריבה החמה. המכסים מתכווצים ונאטמים ועד הפתיחה הראשונה, ניתן לשמור את הריבה אפילו מחוץ למקרר במשך חודשים רבים. במקרר הריבה תישמר שנתיים ואף יותר (עד לפתיחה הראשנה של הצנצנת).

חומרים לשני קילו ריבה:

  • 1 קילו חבושים (לאחר הסרת החלק המרכזי, ישארו בערך 800 גרם פרי נקי. אין צורך לקלף, אלא אם הפרי מאד שעיר, בסוף העונה).
  • 800 גרם סוכר לבן
  • 2 לימונים עם קליפה יפה, רצוי אורגניים (מעץ בשכונה)
  • מים

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את החבושים ומסירים את הפלומה החיצונית, פורסים לשמיניות (בדרך זו הכי קל להסיר את איזור החרצנים) ועם סכין חד מאד, בשני חיתוכים של משולש כהה, מסירים את החלק הכהה שסביב החרצנים. אין צורך לקלף.
  2. את שמיניות הפרי הנקיות חותכים לשלושה חלקים.
  3. עם קולפן ירקות מסירים את קליפת הלימון משני הלימונים
  4. מכניסים את קוביות החבושים המסוננות ואת קליפת הלימון לקערת התרמומיקס וקוצצים 20 שניות / מהירות 7.5
  5. מוסיפים מיץ לימון סחוט משני הלימונים ומים כמעט עד לקצה הפרי הקצוץ, מניחים את כוס המדידה ומבשלים עד להרתחה 12 דקות / 100 מעלות / מהירות 1
  6. מוסיפים סוכר, מניחים את סלסילת האידוי על פתח המכסה למניעת התזה של ריבה רותחת ומבשלים 30 דקות / טמפרטורת וורומה / מהירות 1
  7. מחזירים למרכז הקערה את מה שנדבק לדפנות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות / טמפרטורת וורומה / מהירות 1
  8. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, מכינים מראש צלוחית קטנה בפריזר ובעת הבדיקה מטפטפים מעט ריבה על הצלוחית. מחכים כמה שניות ודוחפים את טיפת הריבה עם האצבע. אם רואים קרום עדין והריבה לא נוזלית מידי - הריבה מוכנה. אם הריבה עדיין נוזלית מידי, מבשלים עוד 10 דקות.
  9. בשלב הזה אפשר לבחור להשאיר את הריבה במרקמה הנוכחי - מעט גס, או לטחון 20 שניות / מהירות 8 למרקם חלק (זה מה שניתן לראות בתמונת הנושא).
  10. מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות חמות (אם הצנצנות קרות, יש לקרר חצי שעה את הריבה לפני המילוי), סוגרים מיד ומקררים. לאחר הקירור המלא כדאי לסמן את הצנצנות עם מדבקות.

 

חבושים יפים לריבהחבושים חצוייםהסרת ליבת החבוש
חיתוך חבושים לקוביותשמירת חבושים במי לימוןהסרת קליפת לימוןקיצוץ חבושים וקליפת לימוןהוספת מים לקערהריבת חבושים מוכנה

 

 

1
ריבת גויאבות עם תבלינים חמים
זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

פוסטים קשורים

 

תגובות 2

אורח
אורח - יהודית ג. בתאריך שלישי, 23 אוקטובר 2018 11:19
בישול לפני יקילוף

אני מניחה שבמכשיר שלכם כיף לבשל המון דברים, וזה נפלא למשפחה גדולה שאוהבת לגוון, אבל אצלי המצב קצת שונה. האכל די משעמם, לא מוכנים לטעום דברים חדשים, אז הוראות הכנה בתרמו.... מה שלא יהיה, לא יעזור.
ריבת חבושים מכינים אצלנו לפני כיפור... לא יודעת למה.
אמי היתה מכינה קומפוט חבושים... חבל על הזמן.
אבל התגובה הזו היא יותר בקשר לניקוי החבושים.
יש שיטה מאוד נוחה לנקות את החבושים, כי כשהם טריים, זה ממש עבודה קשה ומייאשת.
אני רוחצת אותם היטב עם כרית לרחיצת כלים וסבון כלים, עד שכל הפלומה יורדת ולא נשארים כל מיני לכלוכים. שוטפת היטב במים זורמים.
עד שהם נקיים, מרתיחה סיר עם מים, וכשהמים רותחים, מכניסה את החבושים ומבשלת אותם כ 10 דקות. מצננת, מקלפת, חותכת ומנקה את פנים החבוש מכל הדברים המיותרים. במצב כזה, הוא בקושי מתחמצן.
כמובן, אפשר להוסיף לריבה מעט מנוזלי הבישול. אפשר לתסל בכל מיני תוספות כמו מסמרי ציפורן, הל - עדיף טחון לאבקה או שלמים.כמה מקלות כינמון. וכמובן לימון, אחרת זה מתוק נורא.
אבל.. הכי חשוב, זה להשל אותם 10 דקות כדי להקל על הקושי בלקלף את הפרי.

אני מניחה שבמכשיר שלכם כיף לבשל המון דברים, וזה נפלא למשפחה גדולה שאוהבת לגוון, אבל אצלי המצב קצת שונה. האכל די משעמם, לא מוכנים לטעום דברים חדשים, אז הוראות הכנה בתרמו.... מה שלא יהיה, לא יעזור. ריבת חבושים מכינים אצלנו לפני כיפור... לא יודעת למה. אמי היתה מכינה קומפוט חבושים... חבל על הזמן. אבל התגובה הזו היא יותר בקשר לניקוי החבושים. יש שיטה מאוד נוחה לנקות את החבושים, כי כשהם טריים, זה ממש עבודה קשה ומייאשת. אני רוחצת אותם היטב עם כרית לרחיצת כלים וסבון כלים, עד שכל הפלומה יורדת ולא נשארים כל מיני לכלוכים. שוטפת היטב במים זורמים. עד שהם נקיים, מרתיחה סיר עם מים, וכשהמים רותחים, מכניסה את החבושים ומבשלת אותם כ 10 דקות. מצננת, מקלפת, חותכת ומנקה את פנים החבוש מכל הדברים המיותרים. במצב כזה, הוא בקושי מתחמצן. כמובן, אפשר להוסיף לריבה מעט מנוזלי הבישול. אפשר לתסל בכל מיני תוספות כמו מסמרי ציפורן, הל - עדיף טחון לאבקה או שלמים.כמה מקלות כינמון. וכמובן לימון, אחרת זה מתוק נורא. אבל.. הכי חשוב, זה להשל אותם 10 דקות כדי להקל על הקושי בלקלף את הפרי.
עמנואל רוזנצוייג בתאריך חמישי, 01 נובמבר 2018 17:28
תודה על הטיפ!

יהודית יקרה, קודם כל תודה רבה על המשוב! התגמול העיקרי על ההשקעה הגדולה שלנו באתר הוא הקשר עם הגולשים.

טכניקת הקילוף שאת מתארת באמצעות בישול קצר מוקדם נראית שווה ובוודאי אנסה אותה.
אם כמובן אני בכלל רוצה לקלף. כאמור במתכון הזה, אני בכלל לא מקלף. רק משפשף את הפלומה על הקליפה, שבפרי טרי היא בכלל מאד עדינה. לקראת אוקטובר ובוודאי אם מוצאים חבושים אחרי אוקטובר, אז הפלומה ממש בעייתית וחייבים להסירה.
אני מוצא שדווקא הסרת ליבת החבוש והחרצנים זה החלק הקשה בתהליך הניקוי. השיטה שאני מתאר היא זו שמצאתי עם הזמן כנוחה.

אני גם מאד אוהב תיבול, במיוחד עם האופציות שאת מציעה. אבל גם ללא התיבול, הריבה מצויינת ודווקא מתאימה עם גבינות חריפות, מבלי שנוצרת תחרות בין התיבול לטעם הגבינה.

אשר לתרמומיקס - הוא דווקא מאפשר בקלות להכין מאכלים שחורגים מהסטנדרט המשפחתי, מבלי לאתגר את הבשלן הממוצע ואפילו מתחת לממוצע. בין אם מדובר בבישול לאדם אחד או שניים ובין אם למשפחה שלימה. פשוט קסם במטבח. כמה מחברי הטובים שרכשו את התרמומיקס "עבור בת הזוג הבשלנית שלהם", מצאו את עצמם נסחפים בהתלהבות לבישול ברמה מאד גבוהה. זה מתחיל עם "משחק" בצעצוע יפה, הפתעה מקלות הבישול של מנות שנחשבות מסובכות בטכניקה שלהן ובסוף הכיף של מטבח עשיר ומגוון ללא ידע מוקדם ונסיון.
בכל אופן, המתכון כאן יועד במיוחד למשתמשי התרמומיקס היות ובאין סוף אתרים אחרים יש הוראות מסודרות לבישול עם סיר רגיל.
שוב תודה על המשוב והטיפ!

יהודית יקרה, קודם כל תודה רבה על המשוב! התגמול העיקרי על ההשקעה הגדולה שלנו באתר הוא הקשר עם הגולשים. טכניקת הקילוף שאת מתארת באמצעות בישול קצר מוקדם נראית שווה ובוודאי אנסה אותה. אם כמובן אני בכלל רוצה לקלף. כאמור במתכון הזה, אני בכלל לא מקלף. רק משפשף את הפלומה על הקליפה, שבפרי טרי היא בכלל מאד עדינה. לקראת אוקטובר ובוודאי אם מוצאים חבושים אחרי אוקטובר, אז הפלומה ממש בעייתית וחייבים להסירה. אני מוצא שדווקא הסרת ליבת החבוש והחרצנים זה החלק הקשה בתהליך הניקוי. השיטה שאני מתאר היא זו שמצאתי עם הזמן כנוחה. אני גם מאד אוהב תיבול, במיוחד עם האופציות שאת מציעה. אבל גם ללא התיבול, הריבה מצויינת ודווקא מתאימה עם גבינות חריפות, מבלי שנוצרת תחרות בין התיבול לטעם הגבינה. אשר לתרמומיקס - הוא דווקא מאפשר בקלות להכין מאכלים שחורגים מהסטנדרט המשפחתי, מבלי לאתגר את הבשלן הממוצע ואפילו מתחת לממוצע. בין אם מדובר בבישול לאדם אחד או שניים ובין אם למשפחה שלימה. פשוט קסם במטבח. כמה מחברי הטובים שרכשו את התרמומיקס "עבור בת הזוג הבשלנית שלהם", מצאו את עצמם נסחפים בהתלהבות לבישול ברמה מאד גבוהה. זה מתחיל עם "משחק" בצעצוע יפה, הפתעה מקלות הבישול של מנות שנחשבות מסובכות בטכניקה שלהן ובסוף הכיף של מטבח עשיר ומגוון ללא ידע מוקדם ונסיון. בכל אופן, המתכון כאן יועד במיוחד למשתמשי התרמומיקס היות ובאין סוף אתרים אחרים יש הוראות מסודרות לבישול עם סיר רגיל. שוב תודה על המשוב והטיפ!
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד