ריבת חבושים {תרמומיקס}

ריבת חבושים {תרמומיקס}

סוף הקיץ מתקרב, למרות שעוד לא מרגישים את זה.

אבל לצידי הדרכים כבר פורחים חצבים ובשווקים כבר נמכרים חבושים מוצקים ויפים.

מאוסף המתכונים ב"שטעים" בהם אני עושה שימוש בחבושים, אפשר להבין את אהבתי לפרי הזה.

אחד הדברים הראשונים שאני מכין עם הופעת החבושים, הוא ריבה בכמות שתספיק כמתנה למארחים בארוחות החג הצפופות ו-כמובן גם קצת לשחיתות הביתית...

יש אין סוף מתכוני ריבת חבושים ברחבי האינטרנט ועל כן כאן, אני מתמקד בהכנת ריבה בתרמומיקס. כלי אידאלי להכנת ריבות, גם בכמות קטנה כאשר יש שארית של פרי שעומד רגע לפני דרכו האחרונה לפח וכאשר מדובר בפרי קשה כל כך כמו החבוש, התרמומיקס הוא בכלל שיחוק.

 

עיקר המאמץ הוא ניקוי חלק החרצנים של החבוש. שאר הפעולות קלות ומי שנושא בעיקר העול הוא התרמומיקס.
חשוב לנקות היטב את איזור החרצנים. כאשר חוצים את החבוש לשישיות או שמיניות, קל לראות סביב החרצנים טבעת כהה. יש להסיר את החרצנים מעבר לטבעת זו (ראו תמונה בסוף הפוסט). אמנם זה נראה כמו בזבוז, אבל הטבעת הכהה הזו לא נעימה למאכל, גם אחרי בישול ארוך.

חבוש מתחמצן במהירות הבזק, ממש תוך שניות, ומשנה את צבעו. על כן יש להכין קערת מים קרים עם מעט מיץ לימון סחוט ולהעביר את הפרי המקולף מייד לתוך המים, אפילו לפני החיתוך.

חבוש מכיל כמות גדולה של פקטין ועל כן הריבה נקרשת היטב.

את הריבה מאכסנים בכלי זכוכית מעוקרים - שוטפים היטב ומניחים את הכלים, כולל המכסים, על רשת בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, למשך כמה דקות עד שהכלים מתייבשים.
צריך כמובן להזהר מאד כאשר מעבירים את הכלים למשטח העבודה לצורך מילוי. הם חמים וחלקים ויש להעבירם בזהירות תוך אחיזה עם מגבת מטבח. סוגים מייד עם המילוי של הריבה החמה. המכסים מתכווצים ונאטמים ועד הפתיחה הראשונה, ניתן לשמור את הריבה אפילו מחוץ למקרר במשך חודשים רבים. במקרר הריבה תישמר שנתיים ואף יותר (עד לפתיחה הראשנה של הצנצנת).

חומרים לשני קילו ריבה:

  • 1 קילו חבושים (לאחר הסרת החלק המרכזי, ישארו בערך 800 גרם פרי נקי. אין צורך לקלף, אלא אם הפרי מאד שעיר, בסוף העונה).
  • 800 גרם סוכר לבן
  • 2 לימונים עם קליפה יפה, רצוי אורגניים (מעץ בשכונה)
  • מים

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את החבושים ומסירים את הפלומה החיצונית, פורסים לשמיניות (בדרך זו הכי קל להסיר את איזור החרצנים) ועם סכין חד מאד, בשני חיתוכים של משולש כהה, מסירים את החלק הכהה שסביב החרצנים. אין צורך לקלף.
  2. את שמיניות הפרי הנקיות חותכים לשלושה חלקים.
  3. עם קולפן ירקות מסירים את קליפת הלימון משני הלימונים
  4. מכניסים את קוביות החבושים המסוננות ואת קליפת הלימון לקערת התרמומיקס וקוצצים 20 שניות / מהירות 7.5
  5. מוסיפים מיץ לימון סחוט משני הלימונים ומים כמעט עד לקצה הפרי הקצוץ, מניחים את כוס המדידה ומבשלים עד להרתחה 12 דקות / 100 מעלות / מהירות 1
  6. מוסיפים סוכר, מניחים את סלסילת האידוי על פתח המכסה למניעת התזה של ריבה רותחת ומבשלים 30 דקות / טמפרטורת וורומה / מהירות 1
  7. מחזירים למרכז הקערה את מה שנדבק לדפנות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות / טמפרטורת וורומה / מהירות 1
  8. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, מכינים מראש צלוחית קטנה בפריזר ובעת הבדיקה מטפטפים מעט ריבה על הצלוחית. מחכים כמה שניות ודוחפים את טיפת הריבה עם האצבע. אם רואים קרום עדין והריבה לא נוזלית מידי - הריבה מוכנה. אם הריבה עדיין נוזלית מידי, מבשלים עוד 10 דקות.
  9. בשלב הזה אפשר לבחור להשאיר את הריבה במרקמה הנוכחי - מעט גס, או לטחון 20 שניות / מהירות 8 למרקם חלק (זה מה שניתן לראות בתמונת הנושא).
  10. מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות חמות (אם הצנצנות קרות, יש לקרר חצי שעה את הריבה לפני המילוי), סוגרים מיד ומקררים. לאחר הקירור המלא כדאי לסמן את הצנצנות עם מדבקות.

 

חבושים יפים לריבהחבושים חצוייםהסרת ליבת החבוש
חיתוך חבושים לקוביותשמירת חבושים במי לימוןהסרת קליפת לימוןקיצוץ חבושים וקליפת לימוןהוספת מים לקערהריבת חבושים מוכנה

 

 

זיגוג תפוחים ותפוז לבשר

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 19 אוקטובר 2018

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.