רטבים, ממרחים, תחליפים וכל מיני פינוקים במטבח שקשה לקטלג.

בדרך כלל התוצרים של המתכונים כאן יכנסו לצנצנות ובקבוקים לשימוש במנות ומאכלים אחרים.

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

אני זוכר את עצמי כילד מתלהב מעצי התפוז הסיני שצבעו בכתום עז חצרות בודדים, רטובים מגשם הלילה ומדיפים ריח הדרים עז ומיוחד. אהבתי כבר אז את המרירות ופשוט נגסתי בכל הפרי, כפי שהוא, מהעץ הקטן.

היום אפשר למצוא את העצים האלו בכל פינה, בעיקר כעצי נוי. אולם הפרי נשאר נפלא כשהיה (להבדיל משאר ההדרים שעם הזמן הונדס ונס טעמם).

רגע לפני סוף עונת התפוזים הסיניים, הקומקווט, נכין ריבה נפלאה מהם.

המשך קריאה
4585 צפיות
0 תגובות

טיפטופי טחינה

טיפטופי טחינה
חומר גלם מופלא - אין סוף שילובים

מי לא שמע, מי לא ראה, מי לא טעם, מי לא הכין?

ולמרות הכל ישנם המפחדים לקחת את הנוזל המופלא והטעים הזה צעד אחד קדימה ולהתפרע עליו, לשנות את מרקמו, אבל כשהם הולכים לאיזו מסעדונות ומגישים להם רוטב טחינה שונה, הם מלאי התפעלות ושבחים, ואפשר לחשוב שמשיח הגיע.
אז תנסו, תהנו, השתמשו בתבונה.
נסו להתאים את הרוטב לכל מתכון שאתם מכירים, ומצידי
שימו רוטב טחינה גם על תפוז למשל, למה לא? מה יקרה?

המשך קריאה
2675 צפיות
0 תגובות

סלסת ליצ'י, נענע וליים

סלסת ליצ'י, נענע וליים
טעם אקזוטי, חמוץ מתוק חריף צילום: עמנואל רוזנצוייג

פירות טרופיים הם בסיס נפלא לסלסה רעננה שמקפיצה דג מטוגן ובשרים עדינים צלויים כמו פרגית, למשל.

הליצ'י העסיסי עם הליים העוקצני והנענע, יוצרים סלסה מופלאה ואקזוטית. קצת צ'ילי, כוסברה ופיסות עדינות של בצלצלי שאלוט - והנה אנו הופכים מנות מטוגנות וצלויות בסיסיות למנות נפלאות ומגרות.

המשך קריאה
2264 צפיות
0 תגובות

קטשפ מאניס

קטשפ מאניס
רוטב סוייה מתוק מאד ומתובל מקור הצילום: אתר BBC

במטבח האינדונזי נעשה שימוש רב ברוטב סויה מתוק, סמיך ומתובל הנקרא Ketjap Manis.

קל יחסית להכין אותו ואפשר להשתמש בו במתכונים אסייתים רבים וגם כרוטב נפלא לצלייה על הגריל.

המשך קריאה
2839 צפיות
0 תגובות

אריסה

אריסה

חריף אש, או לא. תלוי בך צילום: עפרה קיוי

אריסה מרוקאית אסלי. תוספת נפלאה לאין סוף תבשילים, בזמן הבישול או בעת ההגשה.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק

אריסה, אחד מהתבלינים/ממרחים המרוקאיים (סחקא) המחיים מאכלים רבים. אפשר להכין אותו מתוק יותר ואפשר גם חריף אש או לערבב בין שני הסוגים.

בחנות תבלינים מובחרת לקנות פלפלים מיובשים (לפחות 1 ק"ג) ולזכור כי ישנם 2 סוגים (מתוק או חריף)או לעצלנים לקנות אריסה מוכנה.מצרכים:

1 ק"ג פלפלראש שום כתוש2.5-3 כפות שטוחות מלח350-400 סמ"ק שמן זית הכי עדין שאתם יכולים להשיג (במקור המתכון נכתב עם שמן סויה. עקרונית לא מומלץ)

ההכנה:

המשך קריאה
3358 צפיות
0 תגובות

איולי צלפים

איולי צלפים
מיונז משובח תוצרת בית בתיבול עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

איולי צלפים - גיוון על רוטב מיונז ביתי שמשמש ליווי למאכלים רבים. למשל לקציצות מטוגנות או על הגריל, ירקות מאודים ומאפים מלוחים.

ההכנה יחסית פשוטה ודורשת רק תשומת לב בהוספת השמן באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד במעבד מזון.

רשימת החומרים:

1חלמון1 פילה אנשובי2 כפות לימוןכפית חרדלחצי כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן זיתמלח פלפל צ'ילי, מלח, פלפלכף עלי כוסברה וכף עלי פטרוזילה4 צלפים גדולים או 6 קטנים

אופן ההכנה

מכניסים למעבד מזון (רצוי עם קערה קטנה) את החלמון, האנשובי, מיץ הלימון, החרדל, שני צלפים, מלח, צ'ילי ופלפל שחורמפעילים את מעבד המזון ומוסיפים בזרם דק ואיטי את תערובת השמניםכאשר מתקבל מרקם מיונז, מפסיקים את פעולת המעבד ומוסיפים את שארית הצלפים ואת עשבי התיבולמפעילים בשניים - שלושה פולסים קצרים את מעבד המזון עד שהתערובת אחידה.

טיפ: אם מוסיפים את השמן מהר מידי, המיונז "נשבר". במקרה כזה, מוסיפים חלמון נוסף, מעבדים כמה שניות ושוב מוסיפים שמן, באיטיות רבה!

7203 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.