גלגלת עופית

גלגלת עופית
שכבות של נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

מיליון ושתיים וריאציות על המתכון הזה, ונוסטלגיה באוכל זה לא דבר רע

מצרכים:

  • חזה עוף שטוח ואחיד בעוביו
  • כבד עוף קצוץ
  • 2-3 פרוסות נקניק כתף או אחר שאוהבים
  • חמוציות חתוכות/צימוקים שחורים קטנים/לבנים חתוכים מושרים ב-2 כפות קוניאק
  • מלח,פלפל,
  • פירורי פנקו
  • ניילון נצמד

כבד קצוץ מהיר:

  1. לטגן כבדים חצי טיגון רצוי בחמאה, מלח ,פלפל גרוס (אח"כ עוברים אפיה לא לדאוג)
  2. לטגן בצל גדול לחצי השחמה
  3. במעבד מזון לתת כמה פולסים לכבד ולבצל
  4. להוציא לקערה ולערבב עם החמוציות/צימוקים
  5. לבדוק תיבול

הכנת הגלגלת העופית

  1. על משטח העבודה לפרוס יריעת ניילון נצמד
  2. מעליה את חזה העוף השטוח
  3. לתבל במלח ופלפל גרוס
  4. לכסות בנקניק שקניתם במו ידיכם
  5. מעל הנקניק לשטח את הכבד הקצוץ
  6. לגלג עם הניילון את כל הכבודה לגלילה סקסית ולהדק בקצוות כמו סוכריה
  7. להכניס לפריזר לרבע שעה עד 20 דקות (בתנאי שהוא עובד)
  8. לחמם תנור ל- 150-175 מעלות (תלוי בתנור) חום בינוני
  9. להוציא את הגלילה מהפריזר למרוח בחמאה מומסת או מעט שמן ולגלגל בפירורי הפנקו
  10. להכניס לתנור (הזמן תלוי בגודל חזה העוף)
  11. לתת לגלילה לנוח על משטח עבודה, לחתוך באמצע ולהגיש
0
נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה
סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית ( הוכן לפי מתכון ...

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי...
בחזרה לראש העמוד