שכבות של נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי
מיליון ושתיים וריאציות על המתכון הזה, ונוסטלגיה באוכל זה לא דבר רע
מצרכים:
- חזה עוף שטוח ואחיד בעוביו
- כבד עוף קצוץ
- 2-3 פרוסות נקניק כתף או אחר שאוהבים
- חמוציות חתוכות/צימוקים שחורים קטנים/לבנים חתוכים מושרים ב-2 כפות קוניאק
- מלח,פלפל,
- פירורי פנקו
- ניילון נצמד
כבד קצוץ מהיר:
- לטגן כבדים חצי טיגון רצוי בחמאה, מלח ,פלפל גרוס (אח"כ עוברים אפיה לא לדאוג)
- לטגן בצל גדול לחצי השחמה
- במעבד מזון לתת כמה פולסים לכבד ולבצל
- להוציא לקערה ולערבב עם החמוציות/צימוקים
- לבדוק תיבול
הכנת הגלגלת העופית
- על משטח העבודה לפרוס יריעת ניילון נצמד
- מעליה את חזה העוף השטוח
- לתבל במלח ופלפל גרוס
- לכסות בנקניק שקניתם במו ידיכם
- מעל הנקניק לשטח את הכבד הקצוץ
- לגלג עם הניילון את כל הכבודה לגלילה סקסית ולהדק בקצוות כמו סוכריה
- להכניס לפריזר לרבע שעה עד 20 דקות (בתנאי שהוא עובד)
- לחמם תנור ל- 150-175 מעלות (תלוי בתנור) חום בינוני
- להוציא את הגלילה מהפריזר למרוח בחמאה מומסת או מעט שמן ולגלגל בפירורי הפנקו
- להכניס לתנור (הזמן תלוי בגודל חזה העוף)
- לתת לגלילה לנוח על משטח עבודה, לחתוך באמצע ולהגיש
תגובות