עוף בקרם קוקוס וכוסברה. תאילנדי עדין צילום: עפרה קיוי
החום מעייף מאוד ואין כל חישקוק לזוז, ובכל זאת ברבע שעה יש לכם ארוחה טעימה, זולה, משביעה, ניתנת לשינוי ממה שיש בבית
מצרכים (מנה אחת):
- 2 חזות עוף (לשניצל) נקיים מגידים, חתוכים לקוביות בגודל ביס
- מעט סוכר חום
- 2 כפיות שטוחות חמאת בוטנים חלקה או עם בוטנים
- מי קוקוס
- טיפת שמן
- רוטב צי'לי חריף
- מלח,פלפל
- בצל חתוך טבעות
- 2 שיני שום פרוסות
- פיטריות חתוכות לפרוסות
- מעט כוסברה קצוצה דק
(אפשר להחליף/להוסיף קוביות אננס מקופסא לשדרוג מהמם, או שקדים, פיסטוק וכו', במקום חמאת בוטנים – חרדל חלק)
ההכנה:
- במחבת טיפת שמן ולהזהיב את הבצל ואת השום. להוסיף את נתחי העוף להקפיץ 2 דקות ולפזר סוכר חום מעל, ולערבב.
- להוסיף את הפיטריות, ולערבב.
- כאשר הכל שחום, לתבל במלח ופלפל ולהוסיף את חמאת הבוטנים ולהמיס אותה במחבת, ולערבב.
- להוסיף את מי הקוקוס והצי'לי החריף ולצמצם עם כל המרכיבים שבמחבת את הרוטב מעט. לסדר בצלחת ההגשה ולפזר קוסברה קצוצה סביב סביב.
- להגיש עם אורז לבן
תגובות