קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעה
  • כן
קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי

סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.

השפית אתי אלימלך המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.

מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים

חומרים לשש מנות:

  • 4 ס''מ שורש ג'ינג'ר מקולף
  • 2 בצליי שאלוט קצוצים
  • 5 שיני שום מקולפות
  • 8 פילפל צ'ילי נקיים מגבעול וחתוכים גס
  • 1 כף שמן קנולה
  • ½ כוס סויה קטשפ- סויה שחורה מתוקה (אם לא משיגים, אפשר להכין לבד לפי המתכון בקישור הזה)
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי
  • ½ כפית חומץ הדרים

אופן ההכנה:

  1. מקרמלים את השאלוט עד שקיפות
  2. להכניס את שאר החמרים למעבד מזון, מלבד החומץ ולרסק עד שנוצר מרקם של ''סחוג''
  3. להוסיף את התערובת לבצל
  4. להוסיף חומץ ולערבב עד שהתערובת מסמיכה. להנמיך להבה אם צריך, הסמבל מוכן כאשר המרקם כמו ''סחוג'' מזוגג (או ריבה)
  5. כשמתקרר, להעביר לצינצנת זכוכית ולשמור במקרר

טחינת הסמבל במעבד מזוןבישול הסמבל

חומרים לקציצות בחלב קוקוס

  • 1 ק''ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 2 כפות גדושות של קטשופ
  • 4 כפות של סויה קטשפ (אם לא מוצאים, ניתן להכין לבד לפי המתכון בקישור הזה)
  • 2 כפות ''סמבל'' לפי המתכון + כף גדושה קוקוס טחון
  • 2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מרוסק היטב
  • 1 כף של ''תבלין לקציצות''
  • 1 כף של תבלין ''חמישה תבלינים''

אופן הכנה

  1. לערבב את הבשר עם כל החמרים, וללוש היטב
  2. ליצור קציצות בגודל של אגוזי מלך - להניח בצד

רוטב לקציצות

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 בצלי שאלוט קצוצים
  • 3 שיני שום קלופות
  • שורש ג'ינג'ר 3 ס''מ מקולף
  • שני שורשים של עשב לימון – או עלים חתוכים לחמישה ס''מ
  • פלפל צ'ילי חתוך גס
  • קופסא של חלב או קרם קוקוס
  • 1 כף של אבקת כורכום
  • 1/4 ליטר ציר של מרק עוף
  • ½ כוס סויה קטשפ (אם לא משיגים, אפשר להכין לבד לפי המתכון בקישור הזה)
  • 1 כפית סוכר חום
  • פלפל ומלח

אופן הכנה

  1. לאדות את השאלוט עד שקיפות עם השמן
  2. לכתוש היטב –שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, עשב לימון
  3. להוסיף לבצל, על להבה בינונית תוך כדי ערבוב
  4. להוסיף את חלב הקוקוס
  5. לתבל בכורכום, ולהוסיף את הסויה וציר המרק
  6. לתבל בסוכר פלפל
  7. להוסיף מלח לפי הטעם
  8. כשהרוטב רותח, להוסיף את הקציצות בעדינות אחת אחת. לא לגעת בקציצות . כדי ליצור מקום, יש לנער את הסיר קלות
  9. וכך כל קציצה תבטיח את מיקומה בסיר...
  10. עם הרתיחה, להנמיך ללהבה בינונית / נמוכה ולבשל כ-40 דק'

אני נוהגת להגיש את הקציצות על מצע של אורז לבן ולזרות מלמעלה בצל ירוק לעיטוראו פתיתי קוקס קלוי

דרג את הרשום בבלוג זה:
נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה
כדורי קליניגרד

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.