קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי
סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.
השפית המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.
מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים
חומרים לשש מנות:
- 4 ס''מ שורש ג'ינג'ר מקולף
- 2 בצליי שאלוט קצוצים
- 5 שיני שום מקולפות
- 8 פילפל צ'ילי נקיים מגבעול וחתוכים גס
- 1 כף שמן קנולה
- ½ כוס סויה קטשפ- סויה שחורה מתוקה (אם לא משיגים, אפשר להכין לבד לפי המתכון בקישור הזה)
- ¼ כוס רוטב צ'ילי
- ½ כפית חומץ הדרים
אופן ההכנה:
- מקרמלים את השאלוט עד שקיפות
- להכניס את שאר החמרים למעבד מזון, מלבד החומץ ולרסק עד שנוצר מרקם של ''סחוג''
- להוסיף את התערובת לבצל
- להוסיף חומץ ולערבב עד שהתערובת מסמיכה. להנמיך להבה אם צריך, הסמבל מוכן כאשר המרקם כמו ''סחוג'' מזוגג (או ריבה)
- כשמתקרר, להעביר לצינצנת זכוכית ולשמור במקרר
חומרים לקציצות בחלב קוקוס
- 1 ק''ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום מרוסקות
- 2 כפות גדושות של קטשופ
- 4 כפות של סויה קטשפ (אם לא מוצאים, ניתן להכין לבד לפי המתכון בקישור הזה)
- 2 כפות ''סמבל'' לפי המתכון + כף גדושה קוקוס טחון
- 2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מרוסק היטב
- 1 כף של ''תבלין לקציצות''
- 1 כף של תבלין ''חמישה תבלינים''
אופן הכנה
- לערבב את הבשר עם כל החמרים, וללוש היטב
- ליצור קציצות בגודל של אגוזי מלך - להניח בצד
רוטב לקציצות
- 3 כפות שמן קנולה
- 3 בצלי שאלוט קצוצים
- 3 שיני שום קלופות
- שורש ג'ינג'ר 3 ס''מ מקולף
- שני שורשים של עשב לימון – או עלים חתוכים לחמישה ס''מ
- פלפל צ'ילי חתוך גס
- קופסא של חלב או קרם קוקוס
- 1 כף של אבקת כורכום
- 1/4 ליטר ציר של מרק עוף
- ½ כוס סויה קטשפ (אם לא משיגים, אפשר להכין לבד לפי המתכון בקישור הזה)
- 1 כפית סוכר חום
- פלפל ומלח
אופן הכנה
- לאדות את השאלוט עד שקיפות עם השמן
- לכתוש היטב –שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, עשב לימון
- להוסיף לבצל, על להבה בינונית תוך כדי ערבוב
- להוסיף את חלב הקוקוס
- לתבל בכורכום, ולהוסיף את הסויה וציר המרק
- לתבל בסוכר פלפל
- להוסיף מלח לפי הטעם
- כשהרוטב רותח, להוסיף את הקציצות בעדינות אחת אחת. לא לגעת בקציצות . כדי ליצור מקום, יש לנער את הסיר קלות
- וכך כל קציצה תבטיח את מיקומה בסיר...
- עם הרתיחה, להנמיך ללהבה בינונית / נמוכה ולבשל כ-40 דק'
אני נוהגת להגיש את הקציצות על מצע של אורז לבן ולזרות מלמעלה בצל ירוק לעיטוראו פתיתי קוקס קלוי
תגובות