קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי

סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.

השפית אתי אלימלך המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.

מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים

חומרים לשש מנות:

אופן ההכנה:

  1. מקרמלים את השאלוט עד שקיפות
  2. להכניס את שאר החמרים למעבד מזון, מלבד החומץ ולרסק עד שנוצר מרקם של ''סחוג''
  3. להוסיף את התערובת לבצל
  4. להוסיף חומץ ולערבב עד שהתערובת מסמיכה. להנמיך להבה אם צריך, הסמבל מוכן כאשר המרקם כמו ''סחוג'' מזוגג (או ריבה)
  5. כשמתקרר, להעביר לצינצנת זכוכית ולשמור במקרר

טחינת הסמבל במעבד מזוןבישול הסמבל

חומרים לקציצות בחלב קוקוס

אופן הכנה

  1. לערבב את הבשר עם כל החמרים, וללוש היטב
  2. ליצור קציצות בגודל של אגוזי מלך - להניח בצד

רוטב לקציצות

אופן הכנה

  1. לאדות את השאלוט עד שקיפות עם השמן
  2. לכתוש היטב –שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, עשב לימון
  3. להוסיף לבצל, על להבה בינונית תוך כדי ערבוב
  4. להוסיף את חלב הקוקוס
  5. לתבל בכורכום, ולהוסיף את הסויה וציר המרק
  6. לתבל בסוכר פלפל
  7. להוסיף מלח לפי הטעם
  8. כשהרוטב רותח, להוסיף את הקציצות בעדינות אחת אחת. לא לגעת בקציצות . כדי ליצור מקום, יש לנער את הסיר קלות
  9. וכך כל קציצה תבטיח את מיקומה בסיר...
  10. עם הרתיחה, להנמיך ללהבה בינונית / נמוכה ולבשל כ-40 דק'

אני נוהגת להגיש את הקציצות על מצע של אורז לבן ולזרות מלמעלה בצל ירוק לעיטוראו פתיתי קוקס קלוי