כדורי קליניגרד

כדורי קליניגרד

מידע נוסף

  • קל
  • שעה וחצי
  • שעה וחצי
  • בהתאמה
  • לא
רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

חומרים (לארבע מנות):

קציצות

  • כוס של פירורי לחם טרי
  • חצי קילו בשר בקר רזה, טחון גס
  • רבע קילו בשר הודו, טחון גס (במקור – בשר חזיר)
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • חצי כפית גרידת לימון
  • מיץ מחצי לימון
  • כף אחת מנוזל שימור הצלפים
  • כף צלפים
  • 2 פסי אנשובי קצוצים (אופציונאלי. לקחת בחשבון את מליחות הדגים כאשר מוסיפים מלח, אם בכלל)
  • כפית מלח (אלא אם משתמשים באנשובי)
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 ביצים שלמות מקוצפות קלות עם מזלג
  • חלבון ביצה מוקצף קלות
  • 3-4 כוסות ציר בקר לבישול. ניתן גם להשתמש בציר עוף, או ירקות, או בלית ברירה – מים עם אבקת מרק עוף. אבל לציר הבקר יש השפעה חשובה על הטעם, לכן מומלץ להתעקש עליו.

רוטב צלפים

  • 2 כפות חמאה (או שמן אחר ללטובת כשרות)
  • בצל ירוק אחד קצוץ
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 חלמון
  • 1 כף צלפים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

הכנת הקציצות:

  1. משרים את פירורי הלחם במים, סוחטים ומוסיפים לתערובת הבשרים הטחונים. לערבב היטב.
  2. מוסיפים את הבצל הירוק, גרידת הלימון, מיץ הלימון, נוזל הצלפים והצלפים, אנשובי, מלח ופלפל.
  3. מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים והחלבון המוקצפים.
  4. כאשר התערובת אחידה ונוחה לעבודה, צרים בידיים כדורים בקוטר 3-6 ס"מ (אנו תמיד הכנו כדורים גדולים).
  5. מביאים את ציר הבקר או הנוזל שבחרתם לרתיחה.
  6. מוסיפים כמה כדורים. להקפיד שלא יהיו יותר מידי כדורים בסיר בבת אחת, כך שישאר מרווח קטן ביניהם. מבשלים כ-15 דקות עד שהכדורים צפים.
  7. ממשיכים עם יתרת התערובת ואת הכדורים המוכנים שומרים במקום חם.
  8. בסוף הבישול מסננים את נוזל הבישול ושומרים.

הכנת רוטב הצלפים

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן
  2. מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים עד לריכוך.
  3. בוחשים פנימה את הקמח ומערבבים במשך דקה וחצי על אש בינונית.
  4. מוסיפים בהדרגה 2.5-3 כוסות מנוזל הבישול, תוך ערבוב נמרץ לתערובת אחידה בין הוספה להוספה.
  5. מוספים את היין ומרתיחים בעדינות במשך מספר דקות, עד שהתערובת חלקה וסמיכה.
  6. מקטינים את חום הבישול ומוסיפים את החלמון. להקפיד שלא תהיה רתיחה ושהחלמון לא ייקרש.
  7. מוסיפים את הצלפים, מיץ הלימון ומתבלים.
  8. אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים עוד ציר.

להגשה

מחזירים את הקציצות לרוטב ומגישים חם.
באופן מסורתי, הקציצות מוגשות עם תפוחי אדמה מבושלים וסלט שעועית ירוקה.

כל חומרי הקציצות כל חומרי הקציצות בישול הקציצות בסיר

דרג את הרשום בבלוג זה:
קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל
חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 20 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.