רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

חומרים (לארבע מנות):

קציצות

רוטב צלפים

הכנת הקציצות:

  1. משרים את פירורי הלחם במים, סוחטים ומוסיפים לתערובת הבשרים הטחונים. לערבב היטב.
  2. מוסיפים את הבצל הירוק, גרידת הלימון, מיץ הלימון, נוזל הצלפים והצלפים, אנשובי, מלח ופלפל.
  3. מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים והחלבון המוקצפים.
  4. כאשר התערובת אחידה ונוחה לעבודה, צרים בידיים כדורים בקוטר 3-6 ס"מ (אנו תמיד הכנו כדורים גדולים).
  5. מביאים את ציר הבקר או הנוזל שבחרתם לרתיחה.
  6. מוסיפים כמה כדורים. להקפיד שלא יהיו יותר מידי כדורים בסיר בבת אחת, כך שישאר מרווח קטן ביניהם. מבשלים כ-15 דקות עד שהכדורים צפים.
  7. ממשיכים עם יתרת התערובת ואת הכדורים המוכנים שומרים במקום חם.
  8. בסוף הבישול מסננים את נוזל הבישול ושומרים.

הכנת רוטב הצלפים

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן
  2. מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים עד לריכוך.
  3. בוחשים פנימה את הקמח ומערבבים במשך דקה וחצי על אש בינונית.
  4. מוסיפים בהדרגה 2.5-3 כוסות מנוזל הבישול, תוך ערבוב נמרץ לתערובת אחידה בין הוספה להוספה.
  5. מוספים את היין ומרתיחים בעדינות במשך מספר דקות, עד שהתערובת חלקה וסמיכה.
  6. מקטינים את חום הבישול ומוסיפים את החלמון. להקפיד שלא תהיה רתיחה ושהחלמון לא ייקרש.
  7. מוסיפים את הצלפים, מיץ הלימון ומתבלים.
  8. אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים עוד ציר.

להגשה

מחזירים את הקציצות לרוטב ומגישים חם.
באופן מסורתי, הקציצות מוגשות עם תפוחי אדמה מבושלים וסלט שעועית ירוקה.

כל חומרי הקציצות כל חומרי הקציצות בישול הקציצות בסיר