חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה
קרמבו לחגים צילום: עפרה קיוי

מה לחגים ולקרמבו?

חגים עליכם, שוב ההתלבטות ההיסטרית מה לבשל? לאיזה בלוג להכנס? אמא, הצילו........
ומרוב היסטריה, מבשלים את אותו הדבר.

אז מה לחגים ולקרמבו ? הו, טוב ששאלתם
את אותו דבר אבל אחרת

Moleצנצנת רוטב מולה (ראו תמונה): הוא אחד הרטבים המאפיינים ביותר של המטבח המקסיקני. רוטב מולה מכיל פלפל אנצ'ו, שמן, פירורי לחם קלויים, סוכר, שוקולד, שומשום קלוי, מלח ותבלינים (מכיל בוטנים)
להשיג בחנויות המתמחות באוכל

מצרכים (למנה אחת):

  • 1 חזה עוף עם העצם – נקי מעור ושאר בישין
  • 2 כפות עם בטן - רוטב מולה
  • מיץ מתפוז 1 – 2
  • 50 גרם שוקולד מריר (פשוט מהמכולת, המהדרין 70% מוצקי קקאו)
  • 50 גרם חמאה
  • מלח (לפי הטעם)
  • כפית מחוקה של סחוג אדום

למילוי (ההצעה שלי, אבל כמובן מה שבא לכם):

  • 2 חופנים של בורגול מושרה במים ( ברגע שתופח לשים במסננת להגרת המים)
  • קוביות מחצי תפוח ירוק
  • מעט צימוקים
  • חצי בצל חתוך לטבעות דקות
  • קינמון, כורכום, מלח, נענע קצוצה דק דק

הכנת הרוטב והעוף:

  1. להמיס בקערה על להבה נמוכה את מיץ התפוזים והשוקולד הפשוט, ולהוסיף את 2 כפות רוטב מולה ולהמיס עד קבלת מרקם אחיד, ולהוסיף את החמאה ולערבב היטב לקבלת מרקם מבריק.
  2. לתת לרוטב להתקרר מעט ולהניח בתוכו את חזה העוף ולהשרייה של חצי שעה עד לילה.
  3. במחבת עם מעט שמן לטגן קלות את הבצל, תפוח, צימוקים, תבלינים ולהוסיף את הבורגול ( ללא המים בו הושרה) ולקרר.
  4. להוציא את חזה העוף מהמשרה לחצות בסכין חדה את החלק הקידמי (ללא העצם) וליצור כיס עמוק לתוכו נדחס את התערובת שהכנו.
  5. להניח את הכבודה על נייר אפיה בתבנית, לצקת מעל העוף עוד קצת מהרוטב (ולהשאיר בצד חצי כוס), לכסות בנייר אלומיניום, ולאפות כ-30 דקות על חום גבוה.
  6. לאחר 30 דקות ולהוציא את נייר האלומיניום ולתת עוד כ- 10 דקות לעוף בתנור.
  7. להוציא לצלחת הגשה לצקת את חצי כוס הרוטב שהשארנו בצד, מעט מהמילוי שנשאר על הרוטב, לפזר מעט נענע קצוצה ולהגיש
0
ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
כדורי קליניגרד

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד