בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

את כל החומרים האסייתים (שורש גלנגל מיובש, אבקת או ממרח תמרינדי, עלי קפיר ליים מיובשים, סוכר דקלים, רוטב דגים, ממרח צ'ילי) אפשר להשיג ברשת "מזרח מערב".
בתכנון נכון, בזמן אפיית הבטטות, מכינים את הראגו ואז מגישים את הכל יחד. אפשר להכין כל אחד מהמרכיבים לחוד ולחמם לפני ההגשה.

חומרים לארבע מנות:

אופן ההכנה:

הבטטות

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. קולפים את הבטטות, פורסים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים ואז לקוביות של 2 על 2.
  3. בקערה עמוקה מערבבים 2 כפות שמן, שבבי צ'ילי, אבקת זנגביל, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס
  4. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים היטב בידיים
  5. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות ומשומנות בתבנית על נייר אפייה
  6. אופים במשך 35 דקות עד שהבטטות מתרככות
  7. בתום האפייה, מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים חלב קוקוס, כפית סוכר חום ומיץ משני ליים
  8. מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור למשך 5 דקות
  9. שוב מערבבים עם הרוטב שהצטבר בתבנית ומגישים. אם מכינים את הבטטות מראש ומחממים לפני ההגשה, בעת החימום כדאי להוסיף 2 כפות חלב קוקוס.

הראגו התאילנדי

  1. מחממים בווק או בסיר רחב 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 3 דקות
  2. מועכים את שיני השום (אני מניח את צד הסכין על שן השום ונותן מכה חזקה עם כף היד) וקוצצים גס. אפשר להשאיר את הקליפות.
  3. מוסיפים את השום ושבבי הצ'ילי לווק ומטגנים במשך חצי דקה תוך כדי ערבוב כדי שהשום לא ישרף
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי טיגון עד שהצבע משתנה
  5. מוסיפים את הג'ינג'ר, הלמון גראס, הגלנגל, התמרינדי, עלי הקפיר ליים, סוכר הדקלים, רוטב הדגים, ממרח הצ'ילי, רוטב הצ'ילי, קליפת הליים המגוררת ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן במשך 3 דקות.
  6. מוסיפים את קרם וחלב הקוקוס, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  7. מקטינים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב כל עשר דקות, במשך 35 דקות
  8. קוצצים גס את הכוסברה. משאירים 4 כפות להגשה ואת השאר מערבבים עם הבשר וממשיכים לבשל במשך 3 דקות
  9. טועמים ומוסיפים רוטב דגים אם חסרה מליחות או צ'ילי גרוס אם חסרה חריפות

להגשה מסדרים זר של קוביות בטטה, במרכזו ערמת בשר טחון ועל הכל מפזרים כוסברה טרייה

קוביות בטטה מתובלות ומשומנות על תבניתקוביות בטטה צלויות בתבניתטיגון בשר טחון בבצלבישול הבשר בחלב קוקוס