אחד מזכרונות הילדות שלי - סינייה עם בשר כבש וטחינה משובחת מעל, משובצת בצנוברים. ככה הכרתי, למשל, את יונס שבצומת גולני.
מאז, כל המסעדות המזרחיות שאני מכיר, כולל יונס, עברו להגיש קציצת המבורגר יבשה עם טחינה זולה מעל. שום דבר לא דומה לטעם הנפלא ההוא.
החלטתי לקחת את הסינייה למקום טוב יותר, מיוחד ומעודן יותר.
השיטה המסורתית להכנת סינייה (אשר שמה בא בכלל מקערת המתכת בה אופים את הסינייה), היא להכין תערובת בשר עם תיבול בהרט או קינמון, לשטח בתבנית, לאפות אפייה חלקית ואז למזוג טחינה נוזלית מעל, לפזר מעט צנוברים ולאפות 15-20 דקות נוספות עד להשחמת הטחינה.
כדי לקבל תערובת עסיסית ומעניינת יותר, אני מוסיף קוביות קטנות של דלורית, מבשל את הכל בווק, בדומה לבולונז, כך שהתיבול מתפזר טוב יותר, הדלורית מתבשלת עד לרכות תוך ספיגה מושלמת של כל הטעמים.
את כל זה ואת הכנת הטחינה, אפשר להכין אפילו יום מראש. לקראת ההגשה, משטחים את הבשר המבושל בתבנית, אופים 5 דקות רק לחימום וגיבוש, מוסיפים טחינה וצנוברים ואחרי 15-20 דקות מתקבלת סינייה מאד עסיסית ועדינה שאי-אפשר להפסיק "ליישר" מתוך התבנית.
מאד חשוב שהטחינה תהיה איכותית. אני משתמש בטחינה מתוצרת אל-ארז. את הסיפור שלי על המפעל המשפחתי הזה אפשר לקרוא כאן.
בילדותי, לא ניתן היה כמעט להשיג צנוברים ולכן השתמשנו בשקדים מולבנים. לשיקולכם.
חומרים לתבנית פיירקס 30X20 סנטימטרים (6-8 מנות):
אופן ההכנה
במהלך האפייה, הדלורית תפריש נוזלים ובהתאם לרמת השומן של הבשר, גם הוא יצטבר בתחתית התבנית. נסו לתבול פיתות או חלה טרייה ברוטב הזה. תענוג!
תגובות