סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • לא
  • כן
בשר, ערמונים, קלמנטינות - שילוב חורפי קליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף כאן.
מצד אחד מתחשק לנו טעם ערמונים וריח קלמנטינות ומצד שני, הזמן קצר הערב וארוחה קלה הכי מתאימה לנו.

פרוסות סינטה שנצרבו שניות בודדות על הפלנצ'ה, עם רוטב ערמונים חורפי, אבל רק בכמות שיוצרת סקרנות, כאשר את אלו מלווה ריזוטו בניחוח קלמנטינות - אלו בדיוק עונים על הדרישות לערב חורפי זה.

את הריזוטו בניחוח קלמנטינות אפשר להכין על בסיס המתכון של ריזוטו הלימון שתמצאו כאן באתר. את הלימון וגרידת הלימון החליפו במיץ וגרידה מקלמנטינה אחת. חשוב להוסיף את הקליפה והמיץ ממש בהוספת הנוזלים האחרונה, אחרת תתפתח מרירות מסויימת.
את גבינת הפרמז'ן כדאי להחליף בכל גבינת עיזים קשה אשר טעמה עדין יותר מהפרמזן או בגאודה מגוררת.

חומרים לארבע מנות:

  • 400 גרם סינטה מיושנת פרוסה לפרוסות בעובי 5 מילימטר (בקשו מהקצב)
  • בצל אחד גדול
  • שקית ערמונים בוואקום
  • כוס ציר עוף
  • חצי כוס יין לבן (אפשר גם אדום)
  • גבעול קצר של תימין טרי או קצה הכפית תימין מיובש
  • כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה במעט שמן זית
  2. קוצצים את הערמונים ומוסיפים לבצל. מטגנים יחד במשך כמה דקות
  3. מוסיפים את הציר, היין, המלח, הפלפל והתימין ומבשלים במשך 10 דקות
  4. מרסקים במעבד מזון, מסננים דרך מסננת דקה ומחזירים לסיר לחימום קצר לפני ההגשה. אם הרוטב דליל מידי, מצמצמים במשך כמה דקות על אש בינונית.
  5. מכינים את הריזוטו על פי ההוראות שבתחילת העמוד והקישור המצורף. כאשר הריזוטו מוכן, בזמן שהוא צריך לעמוד לפני ההגשה, מכינים את הבשר.
  6. שמים את פרוסות הסינטה בין שתי שקיות ניילון ועם מערוך מרדדים אותן עד לעובי של 3 מילימטר.
  7. מפזרים מלח גס ופלפל שחור על פרוסות הבשר
  8. מחממים את הפלנצ'ה ומשמנים אותה מעט (אני משתמש בספריי שמן)
  9. צורבים את פרוסות הסינטה למשך 15 שניות מכל צד (לא יותר, אחרת הן יעשו צמיגות במרקם של גומי). אם הפלנצ'ה לא מספיקה לכל כמות הפרוסות בצלייה אחת, מחממים צלחת ואליה מעבירים את הפרוסות הצלויות.
  10. מניחים על צלחת הגשה מחוממת את הריזוטו, עליה מגלגלים פרוסות סינטה צרובה ומזלפים מעט רוטב על הבשר (אפשר לשים בקערה בצד עוד רוטב למי שמעדיף להטביע את הבשר ברוטב). על הכל מפזרים מעט פטרוזיליה או עלי סלרי קצוצים ומגישים.

טיגון ערמונים ובצלהוספת ציר ויין לרוטבגבינה וקליפת קלמנטינה מגוררותסוחטים מיץ קלמנטינה ממש בסוף הבישולצריבת סינטה על הפלנצ'ה

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
צ'ילי קון קרנה
פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות...

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 20 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.