פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • לא
  • כן
קל להכנהת טעם עילאי צילום: עפרה קיוי

אישית אני אוהבת מנות טובות שאין בהן הרבה מצרכים, או הרבה מידי התעסקות.
המוטו הוא: חומרים משובחים, להכניס להוציא ולאכול.

אז הנה מנה שכזו, ותודו שאתם "מתים" כבר לנגוס.....

מצרכים למנה אחת:

  • נתח פילה (רצוי מאמצע הנתח) במשקל שתבחרו
  • חלמון ביצה רגילה (רק הצהוב)
  • 3 תפוחי אדמה או בטטות בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 חבילת ערמונים בואקום
  • 1 חבילת שביבי בצל מוכנים
  • מלח, פלפל
  • חמאה (או שמן זית להכנת מנה כשרה)
  • כורכום
  • מעט בלסמי

אופן ההכנה:

  1. לבשל בסיר מים את קוביות תפוחי האדמה או הבטטות – חצי בישול, לסנן את כל המים, ולהשאיר במסננת
  2. את הערמונים לחתוך לרבעים
  3. לחמם בקלחת מים עם חומץ
  4. להמיס חמאה (כמות לפי רצונכם) במחבת, להכניס את תפ"א לטיגון, מידי פעם להקפיץ אותם שלא ידבקו.
  5. ברגע שהם מתחילים לקבל צבע להוסיף: כורכום ולהקפיץ כדי שיתכסו באחידות בתבלין ומלח
  6. להוציא את תפ"א לקערה ולהוסיף להם מייד את הערמונים ואת שבבי הבצל (חום תפוחי האדמה כאילו מבשל / מחמם אותם והם מתאחדים בטעם)
  7. לאותה מחבת להוסיף מעט חמאה, לטגן את נתח הפילה לרמה שאתם אוהבים ולהוסיף מעט בלסמי.
  8. במקביל לעשות מערבולת במי הקלחת והחומץ הרותחים ולשפוך את חלמון הביצה לכ-2 דקות (כמו ביצה עלומה)
  9. צילחות, ראו תמונה
  10. להוספת טעם לנתח הפילה: לשלהב בעזרת קוניאק או....
דרג את הרשום בבלוג זה:
סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו ק...
כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.