קל להכנהת טעם עילאי צילום: עפרה קיוי
אישית אני אוהבת מנות טובות שאין בהן הרבה מצרכים, או הרבה מידי התעסקות.
המוטו הוא: חומרים משובחים, להכניס להוציא ולאכול.
אז הנה מנה שכזו, ותודו שאתם "מתים" כבר לנגוס.....
מצרכים למנה אחת:
- נתח פילה (רצוי מאמצע הנתח) במשקל שתבחרו
- חלמון ביצה רגילה (רק הצהוב)
- 3 תפוחי אדמה או בטטות בגודל בינוני, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 חבילת ערמונים בואקום
- 1 חבילת שביבי בצל מוכנים
- מלח, פלפל
- חמאה (או שמן זית להכנת מנה כשרה)
- כורכום
- מעט בלסמי
אופן ההכנה:
- לבשל בסיר מים את קוביות תפוחי האדמה או הבטטות – חצי בישול, לסנן את כל המים, ולהשאיר במסננת
- את הערמונים לחתוך לרבעים
- לחמם בקלחת מים עם חומץ
- להמיס חמאה (כמות לפי רצונכם) במחבת, להכניס את תפ"א לטיגון, מידי פעם להקפיץ אותם שלא ידבקו.
- ברגע שהם מתחילים לקבל צבע להוסיף: כורכום ולהקפיץ כדי שיתכסו באחידות בתבלין ומלח
- להוציא את תפ"א לקערה ולהוסיף להם מייד את הערמונים ואת שבבי הבצל (חום תפוחי האדמה כאילו מבשל / מחמם אותם והם מתאחדים בטעם)
- לאותה מחבת להוסיף מעט חמאה, לטגן את נתח הפילה לרמה שאתם אוהבים ולהוסיף מעט בלסמי.
- במקביל לעשות מערבולת במי הקלחת והחומץ הרותחים ולשפוך את חלמון הביצה לכ-2 דקות (כמו ביצה עלומה)
- צילחות, ראו תמונה
- להוספת טעם לנתח הפילה: לשלהב בעזרת קוניאק או....
תגובות