נתחי אנטריקוט רכים עם ירקות שורש מתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג
החורף אהוב עליי במיוחד. ריח האדמה הרטובה, הירוק המיוחד שלנו, השונה מכל הירוקים המפורסמים בעולם, פרי ההדר שכולו עסיס וריח עז וירקות השורש שנערמים סוף סוף על הדוכנים.
הלפת, הקולרבי, הסלרי. כל כך הרבה מאכלים מפנקים אפשר ליצור מהם - ממרקים, דרך ממרחים ומחיות ועד נזידים עשירים. מכולם יוצאת איזו מתיקות עדינה, שמשתלבת עם רטבים חמצמצים וגם עם רוטבי בשר עשירים. אפשר לבשל אותם כמנות בפני עצמן או כתוספת מעשירה.
הפעם בחרתי לשלב את ירקות השורש עם נתחי אנטרקוט שהוקפצו כמה שניות במחבת חמה ונעטפו יחד ברוטב מתקתק וקליל. מנה יחסית מהירה, המשלבת גם בשר איכותי בטיגון קל, גם ירקות שורש וגם ניחוח הדרים חורפי.
פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"
ירקות השורש דורשים בישול של 15-20 דקות. במתכון הזה אני מאדה אותם, כדי לשמור את מרב הטעם שאפשר, ורק בסוף מקפיץ את השורשים המאודים עם הבשר ועם הרוטב. המנה נפלאה עם פירה תפוחי אדמה ובטטה.
המרכיבים:
- 4 סטייקים של אנטרקוט (אפשר להשתמש גם בשייטל או פילה), במשקל כולל של כ-400 גרם
- 2 לפת
- 2 קולרבי
- 1 שורש סלרי
- 1 גזר
- 1 בצל גדול
- כוס ציר עוף
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- מיץ מחצי תפוז
- קליפת תפוז מגוררת
- מלח, פלפל
- פטרוזיליה קצוצה
- בצל ירוק קצוץ
- 2-3 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- קולפים את הלפת, הקולרבי, הסלרי והגזר וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- מניחים על שושנת אידוי בסיר עם מים שמגיעים עד לתחתית השושנה, מכסים, מרתיחים ומאדים במשך 15 דקות.
- קולפים את הבצל וקוצצים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מטגנים במעט שמן זית עד שהבצל מזהיב. מוציאים את הבצל לקערה קטנה.
- פורסים את הסטייקים לרצועות בעובי 1/2 ס"מ ומפלפלים בפלפל שחור גרוס.
- מטגנים את רצועות הבשר כמה שניות מכל צד על המחבת החמה, אחרי שהוצאנו את הבצל המטוגן. מניחים כל פעם רק את כמות הבשר המכסה את תחתית המחבת. ברגע שגומרים להניח את הבשר, מתחילים להפוך. חשוב שהטיגון יהיה מאוד קצר, אחרת הבשר יתייבש. ברגע שגומרים להפוך את הבשר, מתחילים להוציא לקערה את החלקים שהפכנו ראשונים. ממשיכים כך עם כל הבשר.
- אחרי שכל הבשר נצלה קלות והועבר לקערה, מחזירים את הבצל המטוגן ואת ירקות השורש המאודים למחבת ומקפיצים במשך 3-4 דקות. אם יש צורך, אפשר להוסיף שמן זית.
- בקערה נפרדת מערבבים את ציר העוף, רוטב הסויה, שמן השומשום, מיץ התפוז והקליפה.
- מוסיפים למחבת את הבשר הצלוי ואת הרוטב המעורבב ומבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב עדין.
- טועמים ומשפרים תיבול. כמות המלח הנוספת הדרושה תלויה במליחות ציר העוף (אני בטוח שיהיו כאלו שישתמשו באבקת מרק עוף במקום ציר – והאבקה כבר מלוחה).
- מפזרים בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים ומגישים עם פירה.
תגובות