מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.
עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!
אם משתמשים
חומרים לארבע מנות
- 4 חזות עוף שלמים, מגידול ללא אנטיביוטיקה והורמון גדילה (לא משוטחים להכנת שניצל). פרפר אחד מכיל שני חזות לצורך העניין.
- 3-4 ראשי שומר (בהתאם לגודל)
לרוטב
- 1 בצל קלוף
- 20 גרם חמאה (או שמן צמחי לטובת כשרות או שמן קוקוס. לא שמן זית)
- 4 תפוזים
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור טחון
למשרה
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר או 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1/2 כפית אבקת שום
- קליפה מגוררת מאחד התפוזים (לשטוף היטב לפני גירור הקליפה)
- כפית שמן צמחי ניטרלי או בעדיפות גבוהה יותר שמן קוקוס מומס
- כפית מירין {פליאו: אפשר לוותר}
- כפית רוטב סוייה {פליאו: אפשר להמיר באמינו קוקוס או לפחות להקפיד על רוטב סוייה נטול גלוטן}
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים את חומרי המשרה ומעסים בו את חזות העוף. משאירים את החזות במשרה, מכסים בניילון נצמד ושומרים שעה במקרר. לא כדאי הרבה יותר מזה כיוון שקליפת התפוז המגוררת עלולה להפוך מרירה מידי. כרבע שעה לפני הבישול מוציאים מהמקרר.
- מנקים היטב את השומר ואם צריך נפטרים מהחלק החיצוני הגס. פורסים לטבעות בעובי 6-8 מילימטר. מפזרים מעט מלח רגיל ומניחים בסיר אידוי. אם יש רק קומה אחת, מאדים במשך 15 דקות מעל מים רותחים ומניחים בצד (לקראת ההגשה כדאי לחמם מעט). אם יש שתי קומות אידוי, מניחים בקומה התחתונה.
- מניחים את חזות העוף בקומה העליונה של כלי האידוי ומאדים במשך 17-20 דקות (כדאי לבדוק אחרי רבע שעה על ידי חיתוך למרכז החלק הכי עבה של אחד החזות ולבדוק אם הוא ורדרד (ואז להמשיך לאדות) או לבן ומוכן.
- בסיר נפרד ממיסים את החמאה ומוסיפים בצל קצוץ דק.
- מאדים עד שנעשה שקוף, תוך ערבוב על אש בינונית במשך 5 דקות.
- סוחטים את התפוזים ומוסיפים את המיץ לסיר עם הבצל.
- מוסיפים מעט פלפל שחור, מגבירים את הלהבה ומצמצמים הכל עד למרקם של סירופ. בערך רבע הכמות המקורית ואולי טיפה פחות.
- טוחנים את הרוטב בבלנדר או מעבד מזון.
- להגשה מניחים שומר מאודה על הצלחת (כדאי לחמם מעט את הצלחת). כל חזה עוף פורסים לרוחב בחיתוך אלכסוני ומניחים יפה על השומר. מטפטפים 2-3 כפיות רוטב תפוזים על חזה העוף ומגישים עם סלט ירוק בצד. אפשר לקשט במעט חמוציות מיובשות.
גרסת תרמומיקס
- את חומרי המשרה מערבבים ביד ומכינים את חזות העוף כמו במתכון המקורי.
- את השומר מכינים כמו במתכון המקורי.
- בכלי הוורומה, במגש התחתון מניחים את טבעות השומר ובמגש העליון את חזות העוף שהושרו במשך שעה.
- מניחים את הבצל הקלוף, חתוך לרבעים, בקערת התרמומיקס ומעבדים 4 שניות / מהירות 4.
- אפשר להוסיף מיץ תפוזים סחוט לקבלת רוטב חלק או לקלוף את התפוזים רק מבחוץ, כולל הקליפה הלבנה ואם אין חרצנים רבים בתפוזים, מוסיפים אותם לקערה חצויים. אם יש חרצנים, כדאי להוציא את רובם כדי להקטין את המרירות.
- טוחנים יחד את התפוזים והבצל במשך 30 שניות / מהירות 8
- מניחים את סלסלת הוורומה עם השומר והעוף על מכסה הקערה ומבשלים הכל יחד במשך 25 דקות / מהירות 4 / וורומה.
- את העוף בודקים אחרי 17 דקות ואם במקום הכי עבה בחיתוך מגלים שהעוף לבן, מסירים את קערת הוורומה וממשיכים לבשל את הרוטב.
- בסוף הבישול טוחנים את הרוטב שוב במשך 30 שניות / מהירות 9 ומגישים כמו במתכון המקורי.
תגובות