אוסובוקו בבישול בוואקום

אוסובוקו בבישול בוואקום

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 49 שעות
  • כן
  • כן
  • אמבט סווויד

נתח העצם והבשר העדין הזה יחסית נדיר ויקר בארץ עקב תנאי השוק ומדיניות משק הבשר.
קל "לקלקל" את הנתח הזה בבישול סטנדרטי ולאבד את האיזון הנפלא בין הבשר, מח העצם וכמובן הטעם שהעצם עצמה מעניקה בזמן הבישול.

בשיטת הבישול בוואקום הסיפור נעשה מאד פשוט והתוצאות מובטחות!

 

 

הבישול נעשה עם כל חומרי הרוטב, מה שמקשה על אטימת שקית הבישול בעזרת המשאבה הביתית הסטנדרטית.
במקרה זה שקית
ZipLock היא הפיתרון הנח והפשוט.

חומרים לארבע מנות:

  • 4 נתחי אוסובוקו בעובי 3-4 ס"מ
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי ללא העלים, קצוצים
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות (הקילוף לשיקולכם. לא חובה אם הגזר צעיר ויפה)
  • 1 כוס ציר בקר (אפשר להחליף בציר עוף או אפילו במים, אבל טעם הרוטב יהיה כמובן פחות עמוק באופן משמעותי)
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 300 גרם עגבניות מרוסקות (פחית השימורים של MUTI מומלצת מאד, אבל אפשר גם לגרר בפומפייה גסה עגבניות טריות או לחתוך לקוביות קטנטנות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל צ'יפוטלה מעושן (אופציונאלי. לא חובה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס (או יותר אם לא משתמשים בצ'יפוטלה)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת (אפשר גם רגילה)
  • פטרוזיליה קצוצה גס להגשה

אופן ההכנה

  1. מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 610 צלזיוס
  2. מכניסים את כל החומרים לשקית ZipLock, משקיעים בכלי עם מים עד לשפת השקית כך שכל האוויר יצא ומהדקים את פתח השקית.
  3. משקיעים את השקית באמבט המים ומצמידים את הקצה שלה עם מהדק לשפת המיכל.
  4. מבשלים במשך 48 שעות.
  5. מחממים גריל בתנור אפייה לטמפרטורה מקסימלית.
  6. מוציאים את נתחי העצם והבשר בזהירות מהשקית, מנגבים עם מגבת נייר ומעבירים לתבנית עטופה נייר אלומיניום, רצוי על רשת.
  7. צורבים את הנתחים מתחת לגריל במרחק שליש גובה התנור, משני הצדדים, להשחמה. זה לוקח בערך 8 דקות סך הכל.
  8. באותו זמן מעבירים את כל שאר תוכן השקית לסיר ומרתיחים לצימצום והסמכה. טועמים ומשפרים תיבול.
  9. מגישים עם פירה תפוחי אדמה או בטטה או עם אורז לבן או פולנטה מתירס טרי.

בישול בשקית זיפלוקצמצום נוזלי הבישול לרוטבנתחי אוסובוקו מבושלים מונחים על רשת צלייהבשר האוסובוקו נופל מהעצם

דרג את הרשום בבלוג זה:
חזה עוף צלוי במשרה ליים וצ'ילי
צלי לחי בקר בחבושים, רימונים ושזיפים

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 16 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.