לחי בקר הוא אחד הנתחים האהובים עלי כאשר מדובר בצלי.
בישול ארוך בסיר כבד, על הכיריים או בתנור, בחום נמוך, מפיק בשר רך מאד ומתפרק, המתמזג עם טעמי פירות ויין.
מיץ (או סירופ) הרימון החמצמץ מתאזן עם שזיפים ותמרים. החבושים מוסיפים מרקם נגיס עדין שמאזן את הרכות של נתחי הבשר.
אם לא מוצאים את הנתח הזה (שגם נקרא "בשר ראש"), אפשר להשתמש בשפונדרה.
לא אותו הדבר, אבל בהחלט נפלא.
אנו מפרסמים את המתכון הזה ערב ראש השנה.
החבושים מוצקים ויפים עם תחילת עונתם. בשאר ימות השנה, אפשר לוותר עליהם או להחליף בתפוחי גרנד סמיט, אותם יש להוסיף לסיר רק אחרי שעה וחצי.
מכניסים את החבושים והשזיפים המיובשים בשני שלבים – בתחילת הבישול לטובת העשרת הטעם ועד סוף הבישול הם מתפרקים כמעט לחלוטין. את החלק השני אנו מוסיפים לקראת אמצע הבישול ואז הם גם מוסיפים טקסטורה וצבע.
החבוש הוא פרי מאד מוצק והליבה שלו מחוספסת ולא נעימה.
אני מצאתי שהכי נח לקלוף את החבוש עם קולפן ירקות רגיל, לפרוס לשמונה חלקים ואז עם סכין חד להסיר מכל שמינית את הליבה.
בהמשך פשוט חותכים לקוביות.
החבוש משחיר מהר ולכן כדאי להכניס את הפרוסות הקלופות ישר לכלי עם מים קרים ומעט לימון.
לחלק מהאנשים יש רתיעה מנתח הבשר הנפלא הזה וגם לא יודעים לעבוד איתו.
בסך הכל זה פשוט – משתמשים בכל הנתח (כולל השומן) וחותכים אותו לחתיכות גדולות (בערך 5 על 5 ס"מ).
בבישול הארוך הכל נמס ומתאחד ונוצר תבשיל מאד עסיסי ועשיר טעם.
חומרים לעשר מנות (בכל זאת מנה חגיגית שמתאימה מאד לאירוח)
אופן ההכנה
אם רוצים רוטב יותר מצומצם, משאירים את הסיר פתוח בתנור, מערבבים כל עשר דקות כדי שהבשר לא יתייבש, עד שהרוטב מספיק מצומצם.
לחילופין אפשר לסנן את הרוטב לתוך סיר אחר ולצמצם על אש גבוהה עד לכמות הרצויה. הרוטב עשיר ומאד טעים, כך שגם בלי לצמצם אותו, הוא נפלא על מצע שסופג רוטב כמו אורז לבן או פירה תפוחי אדמה או בטטות.
אם מגישים עם פירה, כדאי לקרוא במתכון הבא ווריאציה לפירה שמשולבים בו חבושים, תוספת שללא ספק משלימה מנה חגיגית ונהדרת.
אפשר בהגשה להוסיף עשבי תיבול וגרגרי רימון.
תגובות 3
מתה על בשר ראש/לחי, יאומץ מייד והמון תודה. נהנית מן השטעיים.
נשמח לשיתוף בתמונות בדף הפייסבוק של שטעים!
שנה טובה!
כבר ארבעה חודשים יושב לי נתח לחי בקר בפריזר ואני לא יודעת מה לעשות איתו.
וערב החג אני מוצאת את עצמי עם צלי כתף שבישלתי אתמול ויצא יבש וסיבי, על אף שהרוטב היה בסדר.
נשארו לי כמה שעות ובמקרה היו לי כל החומרים, אפילו חבושים שקניתי מבלי שתכננתי לעשות משהו איתם (האמת, בחיים לא בישלתי חבושים).
בסך הכל ההוראות פשוטות ולא מרמזות על הדרך לגן עדן שנסללה לי כאן...
לצערי היה לי נתח במשקל קילו וחצי בערך... הספיק אמנם לארוחה, אבל לא נשאר כלום למחר. בעסה... כל כך, אבל כל כך טעים!!!!!!!!!!!!
רך, נימוח, רוטב עשיר, טעמים עמוקים. אין - אין דברים כאלו.
המשפחה הופכת מכורה ללחי בקר.
לא היה לי קל עם החבושים (קראתי לבעלי שיעזור לנקות את החרצנים), אבל שווה ביותר. ראיתי באתר עוד מתכונים עם חבושים ואנסה אותם עכשיו, כשהם בעונה.
תודה רבה רבה וחג שמח לכם, צוות שטעים המקסים.