במקום רוטב ברביקיו שכבודו במקומו מונח, אני מציע לאפות או לבשל בוואקום חזה עוף בזיגוג קצת פחות מתוק, עשוי תפוח ותפוז או קלמנטינה.

קל מאד להכנה, ירק מאודה כליווי, והנה לנו ארוחת צהריים קלילה וטעימה.

 

המתכון להכנת זיגוג התפוח-תפוז נמצא בקישור הזה. בערך 30 דקות עבודה שאפשר לבצע אפילו יומיים מראש ולנצל לכמה מתכונים שונים.

ללא כל ספק קל וכדאי יותר להכין את המתכון (וגם כמעט כל מתכון אחר של חזה עוף) בוואקום, אולם לא חובה. אני מפרט את שתי הטכניקות.

חומרים לארבע מנות:

אופן ההכנה בתנור

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות
  2. מורחים שכבה נדיבה של הזיגוג על חזות העוף
  3. מכסים בנייר אלומיניום ומניחים בתבנית ומשאירים כחצי שעה עד שעה במקרר.
  4. מעבירים את התבנית המכוסה לתנור החם למשך 35 דקות.
  5. מסירים את כיסוי האלומיניום ומעבירים את חזות העוף האפויים על רשת על גבי תבנית צלייה.
  6. ומעבירים את התנור למצב גריל. מקרבים את התבנית לשליש העליון של התנור וצולים כשלוש-ארבע דקות לכל צד. כל שתי דקות מורחים את הזיגוג עם מברשת סיליקון.

מגישים מיד עם עלי תימין טריים מפוזרים מעל וירק מאודה בצד.

אופן ההכנה בוואקום

  1. מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס
  2. מכניסים שני חזות לשקית זיפ-לוק עם 2 כפות זיגוג, מוציאים את האוויר בשיטת ההשקעה ומבשלים במשך 50 דקות. אפשר להשאיר באמבט הבישול עד שעה וחצי.
  3. מחממים את התנור במצב גריל
  4. מוציאים את חזות העוף המבושלים ומניחים על רשת על גבי תבנית צלייה.
  5. צולים מתחת לגריל כארבע דקות מכל צד ומקפידים למרוח את הזיגוג עם מברשת סיליקון כל 2 דקות.

פורסים ומגישים עם עלי תימין טריים וירק מאודה בצד.

חזה עוף במרינדהמריחת זיגוג עם מברשת על חזה העוףחזה עוף עסיסי שבושל בוואקוםחזה עוף מזוגג בהגשה