לאחרונה פרסמנו מתכון להכנת זיגוג תפוח-תפוז לבשר.
במקביל פרסמנו דרך נפלאה להכין חזה עוף תוך שימוש בזיגוג הזה.

עכשיו אנו משלימים את המיני סדרה הזו עם הדרך שלנו להכין צלעות בבישול בוואקום תוך שימוש בזיגוג המדובר.

 

גם מי שלא מבשל עדיין בשיטת ה-Sous Vide, הבישול בווקאום, יכול לנצל את הזיגוג. בישול מקדים בסיר לחץ ואז השלמה מעל הגריל (או מתחת הגריל בתנור הביתי) תוך כדי מריחת הזיגוג כל כמה דקות.

בטיב טעם ניתן להשיג לאחרונה ספייריבס ללא העצם. אמנם לעצם יש תפקיד מסויים בטעם הנתח במהלך הבישול, אך גם ללא העצמות, עם הזיגוג הטעם נפלא.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס
  2. מנקים את שורת הצלעות. בחלקה התחתון, הקעור, לרוב יש יריעה דקה ובלתי נגיסה שחשוב לקלף (אלא אם הקצב כבר הכין את הצלעות כמו שצריך).
  3. מכניסים צלעות לשקית Ziplock או דומה (לשים לב שהשקית מתאימה לבישול בטמפרטורה של 95 מעלות לפחות. אם לא כתוב על האריזה, לא להשתמש בשקיות האלו).
  4. מוסיפים שתיים-שלוש כפות זיגוג ומוציאים את האוויר בשיטת ההשקעה.
  5. מבשלים 24-30 שעות
  6. אם משתמשים מייד עוברים לשלב הבא. אם מעבירים לקירור עד השימוש, מכניסים את השקיות למי קרח למשך חצי שעה ומעבירים למקרר או להקפאה. לפני השימוש מחממים במשך שעה וחצי בטמפרטורה 68 מעלות.
  7. מחממים גריל בתנור האפייה או מפעילים גריל ברביקיו
  8. מורחים בנדיבות זיגוג על שני צידי הצלעות וצולים במשך 5 דקות לכל צד. מורחים עם מברשת סיליקון זיגוג כל דקה-שתיים.

מגישים מייד!