עוף עם קשיו תאילנדי

עוף עם קשיו תאילנדי

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
טעים לכולם - עוף ואגוזי קשיו בסגנון תאילנדי צילום: עמנואל רוזנצוייג

עוף עם אגוזי קשיו - מנה אסיאתית מאד פופולרית וכייפית.

המנה מוכרת בעיקר בסגנון הסיני והתאלינדי. השני טעים יותר בעיני, פחות מתוק ויותר מתובל.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב.

אם לא רוצים להתעסק עם טיגון הקשיו, אפשר להשתמש בקשיו קלויים, אם כי הטעם שלהם יהיה פחות עמוק. על הלמון גראס אפשר לוותר, אולם אם ניתן להשיג – מאד מומלץ.

את הפלפלים החריפים חותכים לחתיכות גדולות יחסית, שקל להוציא בזמן האכילה ואז החריפות הכללית לא מוגזמת. רוטב הצדפות או הדגים מאוד מלוחים ולכן אין מלח במתכון. כדאי לטעום ואם צריך בסוף, אפשר להוסיף קצת מלח.

כדאי להכין את כל החומרים ולסדר לפי סדר ההוספה לתבשיל. סגנון הבישול דומה לתבשילים מוקפצים אחרים, בהם כל מרכיב נוסף ומקבל חצי דקה עד דקה לפני שנוסף המרכיב הבא.

מי שרוצה להגיש את המנה בליווי פחמימות ועמילנים, יכול להוסיף אורז לבן. היות והמנה הזו לא מוצפת ברוטב, אני אישית שמח לאכול אותה בליווי סלט חסה, מנגו וחמוציות; או חסה ופלחי תפוזים מפולטים, עם רוטב שעשוי שמן קוקוס, מיץ לימון או ליים, כפית חרדל מלח ופלפל.

המרכיבים (ל-4 מנות):

  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1/2 בצל
  • 1 כף שמן שומשום ושתי כפות שמן צמחי כלשהו, לטיגון אגוזי הקשיו (אפשר להשתמש רק בשמן שומשום)
  • 1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים (או קלויים אם רוצים לוותר על הטיגון)
  • 2 פרפרים (500 גרם) של חזה עוף (לא משוטח לשניצל)
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 5-7 פלפלי צ'ילי מיובשים (אפשר להשתמש בפלפל שאטה יבש שהוא טיפה פחות חריף)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפות רוטב צדפות או רוטב דגים (לא לוותר על זה, מכאן בא הטעם התאילנדי המיוחד)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 כף סוכר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 גבעול למון גראס, החלק הלבן בלבד, חתוך לאצבעות באורך 3 ס"מ (שיהיה קל לזהות ולהוציא בזמן האכילה)
  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי (לא חובה), פרוס דק
  • 1/2 קופסה של ערמוני מים (לא חובה)
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך 2-3 ס"מ
  • 1/2 כף ממרח צ'ילי (בדרך כלל ממרח הצ'ילי לא כל כך חריף ונותן טעם עמוק. לא חובה, אם אין בבית)
  • 1 כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפלפל האדום (הרגיל) והירוק לקוביות של 2 על 2 ס"מ.
  2. חותכים את הבצל לרבעים ומפרידים בין השכבות.
  3. בווק, בחום בינוני, מחממים את שמן השומשום והשמן הצמחי ומטגנים במשך כמה דקות את אגוזי הקשיו, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים להשחים. מסננים ומניחים על נייר סופג.
  4. חותכים את חזה העוף לקוביות של 2 על 2 ס"מ.
  5. מכניסים את העוף והקמח לשקית נקייה ומנערים היטב. מוציאים את העוף מהשקית ונפטרים משאריות הקמח.
  6. זורקים את השמן מהווק ומחממים 2 כפות שמן צמחי.
  7. מטגנים את קוביות העוף המקומחות בחום בינוני, עד שהן מתחילות להשחים מכל צדדיהן. לא מטגנים את העוף עד שהוא עשוי לגמרי, אחרת הוא יצא יבש ונוקשה בסוף הבישול. מוציאים מהשמן ומניחים בצד.
  8. מוסיפים לווק את הצ'ילי היבש, מטגנים במשך 20 שניות, מוציאים ושומרים בצד.
  9. מוסיפים לווק את פיסות הבצל הלבן (אם צריך, מוסיפים עוד כף שמן) ומטגנים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שנעשות שקופות.
  10. בינתיים מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב: רסק העגבניות, רוטב הדגים, הסויה, היין והסוכר, ואם רוצים גם את ממרח הצ'ילי.
  11. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר הקצוצים ואת הלמון גראס ומטגנים חצי דקה נוספת.
  12. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום והירוק, הצ'ילי הטרי ואת ערמוני המים, ומטגנים במשך דקה.
  13. מחזירים לסיר את העוף והצ'ילי היבש המטוגן ומטגנים במשך דקה.
  14. מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומבשלים במשך 2 דקות.
  15. מגישים עם שומשום קלוי מעל.
דרג את הרשום בבלוג זה:
נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש
כבד עוף צלוי במרינדת קפירינייה

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.