קיפוד מצוי

קציצות בשר טחון עם אורז - כמו קיפודים

תבשיל פרסי קל להכנה, מרשים, משביע, ארוחה שלמה ( ראשונה או עיקרית) קר או חם.

תבשיל פרסי קל להכנה, מרשים, משביע, ארוחה שלמה ( ראשונה או עיקרית) קר או חם.


הכי חשוב :סיר שטוח שיכיל בקומה אחת את כל הכדורים והרוטב + מכסה.

חומרים ל – 7-8 מנות

רוטב

  • בצל גדול קצוץ או מרוסק
  • שום קצוץ לפי הטעם
  • פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
  • שמן זית עדין
  • ½1 ליטר מים או ציר ירקות
  • 1 כוס מיץ לימון טרי (או לפי הטעם) או לימון פרסי מנוקב
  • מלח, פלפל גרוס
  • תוספות לפי הטעם: צימוקים, קולרבי או לפת-קוביות ( לא חובה ), לימון פרסי שחור( במקום לימון טרי ), צנובר קלוי, אגוז מלך קלוי (קצוץ), ערמונים (וואקום) חצויים.

לכדורי בשר:

  • ½ ק"ג בשר טחון (או צלעות טחון)
  • 700 גרם אורז בסמטי שטוף (ורק בסמטי)
  • כל סוגי הירוקים : נענע, כוסברה , פטרוזיליה - קצוצים דק
  • שום, מלח, פלפל , כורכום (רצוי טרי או שורש יבש מגורד)

אופן ההכנה

שלב 1 הכנת הרוטב

  1. בסיר המיועד עם 3-4 כפות שמן זית לטגן קלות את הבצל, שום, פלפל חריף
  2. להוסיף את המים או ציר ירקות ולהביא לרתיחה
  3. להוסיף את מיץ הלימון (או לימון פרסי מנוקב), מלח, פלפל קוביות לפת/קולרבי
  4. לבשל כ- 10-15 דקות עם מכסה , ולכבות את האש

שלב 2 – הכנת הקיפודים

  1. לערבב בקערה  את הבשר טחון + האורז, בצל קצוץ או מגורד, שום, כל הירוקים ולתבל.
  2. ליצור כדורים מהתערובת בגודל פינג פונג ולהניח בסיר עם הרוטב. בקומה אחת בלבד! חשוב להקפיד ש הרוטב יגיע  לגובה מחצית הכדור (לא יותר). אם חסרים נוזלים - להוסיף מים רותחים.
  3. שמים את הסיר המכוסה על אש קטנה ( ורק קטנה ) למשך כ- 35-40 דקות.
  4. הבישול חייב להיות עם מכסה סגור שלא יפתח אלא לאחר כ- 30-40 דקות, ולא להפוך את הקציצות
0
קציצות וצ'יפס
ספייריבס סווויד בזיגוג תפוח תפוז

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי...
בחזרה לראש העמוד