תבשיל פרסי קל להכנה, מרשים, משביע, ארוחה שלמה ( ראשונה או עיקרית) קר או חם.

תבשיל פרסי קל להכנה, מרשים, משביע, ארוחה שלמה ( ראשונה או עיקרית) קר או חם.


הכי חשוב :סיר שטוח שיכיל בקומה אחת את כל הכדורים והרוטב + מכסה.

חומרים ל – 7-8 מנות

רוטב

לכדורי בשר:

אופן ההכנה

שלב 1 הכנת הרוטב

  1. בסיר המיועד עם 3-4 כפות שמן זית לטגן קלות את הבצל, שום, פלפל חריף
  2. להוסיף את המים או ציר ירקות ולהביא לרתיחה
  3. להוסיף את מיץ הלימון (או לימון פרסי מנוקב), מלח, פלפל קוביות לפת/קולרבי
  4. לבשל כ- 10-15 דקות עם מכסה , ולכבות את האש

שלב 2 – הכנת הקיפודים

  1. לערבב בקערה  את הבשר טחון + האורז, בצל קצוץ או מגורד, שום, כל הירוקים ולתבל.
  2. ליצור כדורים מהתערובת בגודל פינג פונג ולהניח בסיר עם הרוטב. בקומה אחת בלבד! חשוב להקפיד ש הרוטב יגיע  לגובה מחצית הכדור (לא יותר). אם חסרים נוזלים - להוסיף מים רותחים.
  3. שמים את הסיר המכוסה על אש קטנה ( ורק קטנה ) למשך כ- 35-40 דקות.
  4. הבישול חייב להיות עם מכסה סגור שלא יפתח אלא לאחר כ- 30-40 דקות, ולא להפוך את הקציצות