קציצות וצ'יפס

קציצות וצ'יפס

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
  • סיר טיגון עמוק או תנור אפייה

האמת שאינכם צריכים אותי כדי להכין קציצות, נכון ? אבל היה לי כך טעים, אז.....

 

חומרים

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר להכין גם מ: צלעות עם חזה, אנטריקוט, להוסיף מעט שומן כבש או אווז, וככל העולה על טעמכם)
  • חציל על האש, או פיטריות מכל סוג קצוצות קטן קטן או  אגוזים מכל הסוגים קצוצים דקדק או תערובת של פלפלים צבעוניים ועלים ירוקים קצוצים דקדק. אפשר גם הכל יחד לתערובת הבשר.
  • מלח פלפל
  • פירורי פנקו
  • ביצה
  • בצל קצוץ דק
  • שום קצוץ
  • מעט זילוף של סויה ושמן שומשום

אופן ההכנה

  1. להכין את תערובת הבשר עם התוספות שבחרתם, ולתת לה לנוח כשעה, או במקרר להכנה למחר
  2. לגלול כדורים קטנים (תלוי במספר הסועדים) או בינוניים
  3. לטגן במחבת עם כמות מספקת של שמן או לאפות בתנור
  4. הרוטב: תערובת של מוכנים - מעט רוטב צי'לי חריף או מתוק, מעט סויה, מעט שמן שומשום, מעט רוטב ברביקיו, מעט מים לפי הצורך ( שלא תהיה עיסה ), מעט חמוציות
  5. להעביר את הקציצות המוכנות לתוך הרוטב כדי שיקבלו ציפוי מכל הצדדים .
  6. לשים בצלחת הגשה ולפזר מעט שומשום מעל, בצל ירוק קצוץ, או קורנפלקס רגיל שטחנתם, או בוטנים קלויים וטחונים... לתת איזה טעם של קראנציות.

צי'פס

  1. תפ"א דזירה ארוכים (אלו עם הקליפה האדמדמה), ובטטה ארוכה. לקלוף ולהעביר במנדולינה לאורך כדי לקבל פרוסות דקות דקות.
  2. לטגן בשמן עמוק טיגון קצר מאוד, או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
דרג את הרשום בבלוג זה:
קיפוד מצוי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 20 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.